2015. november 18., szerda

Teatasak sütemény

Már rég készülök kipróbálni, most összejött végre :) Azt hiszem Karácsonyra is megsütöm :)


Hozzávalók: 45 dkg liszt, 4 tojássárgája, 36 dkg margarin, 20 dkg barna cukor, reszelt citromhéj. A díszítéshez: 10 dkg csokoládé.

 Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis téglalapokat vágunk belőle amelyeknek a két felső sarkát levágjuk, a teatasakhoz hasonlóan, szivószállal lyukat vágunk a felső rész közepére, ahová a fonalat kötjük majd. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a sütemények alját belemártjuk, majd hűvös helyen hagyjuk megkötni.  A hatás kedvéért egy kis fonalat is köthetünk rá egy cetlivel, mint ahogy az igazi teatasakokon van.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon ötletes!

Éva írta...

Nagyon tetszik, jópofa!

Zsófi írta...

Milyen aranyos ötlet, nagyon tetszik!