Hozzávalók: 45 dkg liszt, 4 tojássárgája, 36 dkg margarin,
20 dkg barna cukor, reszelt citromhéj. A díszítéshez: 10 dkg csokoládé.
Elkészítése: A tészta
hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis
téglalapokat vágunk belőle amelyeknek a két felső sarkát levágjuk, a
teatasakhoz hasonlóan, szivószállal lyukat vágunk a felső rész közepére, ahová
a fonalat kötjük majd. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük.
A csokoládét gőz fölött
megolvasztjuk, a sütemények alját belemártjuk, majd hűvös helyen hagyjuk
megkötni. A hatás kedvéért egy kis
fonalat is köthetünk rá egy cetlivel, mint ahogy az igazi teatasakokon van.
3 megjegyzés:
Nagyon ötletes!
Nagyon tetszik, jópofa!
Milyen aranyos ötlet, nagyon tetszik!
Megjegyzés küldése