2015. november 24., kedd

Káposzta leves gazdagon

Egy újab válzozat káposzta levesre :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 közepes fej káposzta, 4 közepes krumpli, 6 felső csirkecomb, 2 hagyma, kis kötés szárított kapor és csombor, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, 1 evőknál liszt, 3 dl sűrű tejföl.

Elkészítése: A meghámozott, finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a csirkecombot, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, majd felöntjük kb 1, 5 liter vízzel, felforraljuk, a húst puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit, a laskára vágott káposztát, a fehér cérnával összekötözött csombort és kaport, együtt puhára főzzük. A lisztet simára kavarjuk a tejföllel, besűrítjük vele a levest. 

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Isten éltessen, így kicsit utólag, de annál nagyobb szeretettel!