Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 közepes fej káposzta,
4 közepes krumpli, 6 felső csirkecomb, 2 hagyma, kis kötés szárított kapor és
csombor, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, 1 evőknál liszt, 3 dl sűrű tejföl.
Elkészítése: A meghámozott, finomra aprított hagymát
üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a csirkecombot, fehéredésig
pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, majd felöntjük kb 1, 5 liter
vízzel, felforraljuk, a húst puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem
megpuhult hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit, a laskára vágott
káposztát, a fehér cérnával összekötözött csombort és kaport, együtt puhára főzzük.
A lisztet simára kavarjuk a tejföllel, besűrítjük vele a levest.
1 megjegyzés:
Isten éltessen, így kicsit utólag, de annál nagyobb szeretettel!
Megjegyzés küldése