Hozzávalók (4
személy részére): 15 – 20 dkg
puliszkaliszt, 5 dkg parmezán sajt, 3 dkg vaj, só. A feltéthez: 5 – 6 evőkanál
paradicsomszósz, 2 – 3 paradicsom, 2 szál füstölt kolbász, 10 dkg kecskesajt, kevés szárított
bazsalikom, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: : Kb
0, 5 liter lobogó forró vízbe
sugárban beleengedjük a
kukoricalisztet,sózzuk, közben habverővel állandóan kevergetjük, hogy nehogy
csomós legyen. Ezután az edényt picit lefödjük, és egészen alacsony lángon tartjuk
még néhány percet, amíg a kukoricaliszt megfő és besűrűsödik. Amikor elkészült
hozzákavarjuk a lereszelt parmezánt és a vajat, vajjal megkent munkalapra
simítjuk, kb fél cm vastagon, hagyjuk kihűlni.
A paradicsomszószt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, kissé
összefőzzük. A kolbászt karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A
paradicsomot felkarikázzuk. Amikor a puliszka kihűlt nagyobb csészével vagy
sütemény kiszúróval köröket szaggatunk, teflonos serpenyőben az aljukat
megpirítjuk, majd áthelyezzük egy nagyobb tepsibe. A kis pizzákat megkenjük a paradicsomszósszal,
ráhelyezünk két – három karika kolbászt, egy paradicsomkarikát, a tetejére
morzsoljuk a kecskesajtot. Előmelegített
sütőben, közepes hőfokon megsütjük, míg a kecskesajt elolvad és megpirul a
tetején. Végül petrezselyemzölddel diszítjük.
1 megjegyzés:
Mutatós, csinos, hát még milyen finom lehet ;-)
Megjegyzés küldése