2015. november 2., hétfő

Citromos rizsleves

Ezt a levest Pécsen élő nagynénémtől tanultam, érdekes, különleges ízvilág, náluk gyakran ünnepi levesként kéri a család.


Hozzávalók(4 személy részére): 25 dkg rizs, 1 hagyma, 1 citrom, 1 tojás, 2- 3 dl tejföl, kis csokor petrezselyemzöld, só.

Elkészítése: Kb 1, 5 liter vizet felforralunk, sózzuk, hozzáadjuk a meghámozott egészben hagyott hagymát, a megmosott rizst, hozzáreszelünk ízlés szerinti citromhéjat, közepes hőfokon puhára főzzük.  A tojást simára kavarjuk a tejföllel, amikor a rizs megfőtt besűrítjük vele a levest, beleszórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet. Tálaláskor ízlés szerint citromlével savanyítjuk.

1 megjegyzés:

Noryta írta...

Sosem hallottam még rizslevesről. :)