Hozzávalók (2
személyre): 4 közepes szelet tőkehal filé, 80 dkg krumpli, 20 dkg zöldborsó, 2
tojás, só, bors, 10 evőkanál liszt, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A
halszeleteket sózzuk, borsozzuk, hideg helyen 1 – 2 órát pácoljuk. A tojást sózzuk, borsozzuk, villával habosra
verjük, majd folyamatosan kavargatva hozzáadunk 3 evőkanál lisztet. A bepácolt halszeleteket előbb lisztbe forgatjuk, majd a tojásos
masszába és a forró olajban mindkét
oldalát aranybarnára sütjük. A krumplit
meghámozzuk, megmossuk, keskeny hasábokra vágjuk, forró olajban kisütjük. A
zöldborsót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, villával kissé darabosra
pürésítjük. A rántott halszeleteket a szalmakrumplival és a borsópürével
tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta! Bár nekem kisit furcsa a hal és borsó párosítás, de finom lehet :-)
Úgy szeretem az ilyen írásokat, köszi Kati! :-)
Nem is tudtam hogy pürével eszik, egyébként nem lehet rossz vele.
Megjegyzés küldése