2015. május 22., péntek

Bruschetta cavolo neroval

Isteni ez a káposzta :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 szelet barna, magos kenyér, 15 dkg cavolo nero, 10 közepes gomba,  6 cikk fokhagyma, 2 hónapos retek, 5 dkg cheddár sajt, 2 – 3 evőkanál olívaolaj, só, bors, 2 szelet citrom a tálaláshoz.

Elkészítése: : A cavolo nero káposzta keményebb levélnyeleit levágjuk, megmossuk, kb 1, 5 liter enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a vizet enyhén kinyomkodjuk belőle. Három cikk apróra vágott fokhagymát megdinszelünk az olívaolajon, de vigyázzunk, ne égjen meg, hozzáadjuk a leszűrt káposztát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk az olajban, melegen tartjuk. A gombát felszeleteljük, kvés olívaolajon, 2 cikk apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal kissé megpirítjuk. A retket karikára vágjuk, a sajtot vékony szeletekre szeljük.  A kenyeret száraz serpenyőben megpirítjuk, megkenjük fokhagymával, rácsepegtetünk néhány csepp olívaolajat, ráhalmozzuk az elkészült képosztát, a gombát, megszórjuk sajtforgácsokkal és retek karikákkal. Citromszeletekkel tálaljuk.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon guszta lett, Kati!