Hozzávalók (2 személyre): 40 dkg kicsontozott csirkemell, 15 dkg cseresznye vagy meggy, 5 dkg kecskesajt (vagy más
lágyabb sajt), 15 dkg száraztészta, 1 maréknyi retekcsíra, kevés olaj, só,
bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük
a hozzávalókat: a csirkemellet, a cseresznyét/meggyet, a sajtot, a tésztát, a csírát, az
olajat, a fűszereket.
2.
A
csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk.
3.
A
csirkemellet fehéredésig pirítjuk a felforrósított olajon.
4.
A már
kifehéredett csirkemellet sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított
petrezselyemzöldet, majd saját levében puhára pároljuk.
5.
A
cseresznyét/meggyet megmossuk, kimagozzuk.
6.
A
megpuhult csirkemellhez hozzáadjuk a cseresznyét/meggyet, 5 percig együtt pirítjuk.
7.
A
tésztát enyhén sós vízben, 1 evőkanál olaj hozzáadásával puhára főzzük,
leszűrjük.
8.
A
retekcsíra zöld levélkéit levágjuk, a kecskesajtot összetördeljük.
9.
A
kifőzött tésztát összekeverjük a cseresznyés/meggyes csirkemellel, majd tálaláskor hozzáadjuk
a kecskesajtot és a retekcsírát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése