Hozzávalók (2 db kb 30 cm-es rúdhoz): a tésztához: 80 dkg háztartási keksz
ledarálva vagy apróra törve, 25 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaó, fél liter erős
feketekávé. A krémhez: 38 dkg margarin,
15 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, ízlés szerinti mandulaeszenc.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk,
amíg egy összeálló masszát kapunk. A
krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, a
mandulaeszenccel ízesítjük. A kekszes tésztát (masszát ) kétfele osztjuk,
műanyag fólián téglalap alakúra nyújtjuk őket. A krémet szintén kétfele osztva
a lapokra simítjuk, majd a fólia segítségével feltekerjük, kevés darált dióval
megszórjuk, a hűtőbe tesszük 1 – 2 órát dermedni, ezután szeleteljük.
2 megjegyzés:
Sajnos, én sem kóstolhattam! :-) Pedig igencsak tudnám szeretni!
Az én anyukám is szokott készíteni nagyon finom nagyon szeretem!!
Megjegyzés küldése