Hozzávalók (kb 15 közepes méretű fasírthoz): 25 dkg basmati
rizs, 15 dkg csemegekukorica, 1 hagyma, 1 maréknyi spenót, 10 dkg cheddár sajt,
2 tojás, só, bors, szárított petrezselyemzöld, 3 evőkanál búzadara, liszt a
formázáshoz, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A rizst bő sós vízben (kb 2 liter) a
száraztésztához hasonlóan megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt
hozzáadjuk a leszűrt kukoricát, a finomra aprított hagymát, az összetépkedett
spenótot, a tojást,a lereszelt sajtot, a
szárított petrezselyemzöldet, a búzadarát, sózzuk, borsozzuk, alaposan
összedolgozzuk, míg egynemű masszát kapunk. Vizes kézzel golyókat formázunk,
lisztbe forgatjuk, forró olajban kisütjük.
Megjegyzés: Fogyaszthatjuk önmagában zöldségekkl, de
köretként is tálalhatjuk.
2 megjegyzés:
Szeretem a rizst, nagyon jól néz ki. :)
Indítottam egy játékot, örülnék, ha csatlakoznál.
De jó kis recept, máris mentem magamnak. Böjtnél előkapom... Köszi.
Megjegyzés küldése