2015. március 10., kedd

Színes rizsfasírt

Nagyon, de nagyon finom :) Böjtidőben kiváló :)


Hozzávalók (kb 15 közepes méretű fasírthoz): 25 dkg basmati rizs, 15 dkg csemegekukorica, 1 hagyma, 1 maréknyi spenót, 10 dkg cheddár sajt, 2 tojás, só, bors, szárított petrezselyemzöld, 3 evőkanál búzadara, liszt a formázáshoz, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A rizst bő sós vízben (kb 2 liter) a száraztésztához hasonlóan megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzáadjuk a leszűrt kukoricát, a finomra aprított hagymát, az összetépkedett spenótot, a tojást,a lereszelt sajtot,  a szárított petrezselyemzöldet, a búzadarát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, míg egynemű masszát kapunk. Vizes kézzel golyókat formázunk, lisztbe forgatjuk, forró olajban kisütjük.

Megjegyzés: Fogyaszthatjuk önmagában zöldségekkl, de köretként is tálalhatjuk.




2 megjegyzés:

Verus írta...

Szeretem a rizst, nagyon jól néz ki. :)

Indítottam egy játékot, örülnék, ha csatlakoznál.

Blogkonyha írta...

De jó kis recept, máris mentem magamnak. Böjtnél előkapom... Köszi.