Hozzávalók (4 személy részére): 8 csirke alsó és felső comb,
20 dkg friss vagy fagyasztott zöldpaszuly, 5 hagyma, 10 koktélparadicsom, kevés
olaj, só, bors, petrezselyemzöld, 20 dkg tojással készült száraztészta, fél dl
barbecue – szósz.
Elkészítése: A
hagymát meghámozzuk, csíkokra vágjuk, a zöldpaszulyt feltördeljük, a
csirkecombokat alaposan megmossuk, mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. Egy
tepsit alaposan kiolajazunk, beletesszük a hagymát, a zöldpaszulyt, a
koktélparadicsomot, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a csirkecombokat,
alufóliával lefödjük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 40 perc alatt
puhára pároljuk, majd a fóliát levéve pirosra sütjük. A tésztát enyhén sós vízben, kevés olajjal puhára
főzzük, leszűrjük, egy nagyobb serpenyőbe helyezzük, hozzáadjuk a barbecue –
szószt, valamint a sült zöldségeket a hús alól, alaposan összemelegítjük, megszórjuk
petrzselyemzölddel,a sült hússal tálaljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon ötletes és fenséges gusztán néz ki! :-)
Színes és ízletes, nagyon finomat alkottál! Mi újság a messzi távolban veletek? :-)
Szuper recept!Finom és nem bonyolult! Köszönöm!♥
Megjegyzés küldése