Hozzávalók: 9 tojás, 9 evőkanál cukor, 9 evőkanál darált
dió, 9 evőkanál liszt, 1 teáskanál rózsakő (szalalkáli). A krémhez: 3 tojás, 15
dkg cukor, 25 dkg vaj, , 1 tasak vaníliás cukor. A grillázshoz: 15 dkg cukor,
15 dkg dió.
Elkészítése: a 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük,
hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját , a lisztet és a darált diót valamint a
rózsakövet, alaposan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze,
sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes hőfokon megsütjük.
A krémhez a 3 tojást a cukorral gőz felett felverjük, amíg
jó kemény krémet kapunk, , amikor langyosra hűl belekavarjuk a vajat és a
vaníliás cukrot is.
A grillázshoz a cukrot megpergeljük, hozzáadjuk a diót, jól
összekavarjuk, , vizes munkalapra kiöntjük, amikor kihűlt egy sodrófa
segítségével összetőrjük.
Egy éles késsel a lapot kettőbe vágjuk, megkenjük a krém
háromnegyedével, a megmaradt krémet rákenjük a felső lap tetejére, és
megszórjuk a grillázzsal.
4 megjegyzés:
Nem csodálom az összetevők alapján, hogy nagy sláger volt!
Nagyon finom lehet ez az érdekes nevű süti!
Jaj de finom lehet! Feltétlen ki fogom próbálni. Kedves Kati! Egyben szeretnék gratulálni a blogodhoz, sokszor jövök ide ötletekért. Szeretettel egy másik Kati
Szeretném kérdezni, hogy gőz fölött hogyan vered föl a tojást? Mármint mivel?
Megjegyzés küldése