Hozzávalók ( 2 – 3 személy részére): 1 kisebb póréhagyma, 2
sárgarépa, 1 petrezyelyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 15 dkg fagyasztott
zöldborsó, 15 dkg füstölt kolbász,
kevés olaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, pirospaprika, só, bors.
Elkészítése: A
póréhagymát és a kolbászt felkarikázzuk, kevés olajon megdinszteljük, felöntjük
kb 1, 5 liter meleg vízzel. A leveszöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk.
Amikor az alaplé forr hozzáadjuk a zöldséget, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
Amikor a zöldség majdnem puha hozzáadjuk a zöldborsót is, együtt készre főzzük.
A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük
fele tejjel, fele vízzel, besűrítjük vele a levest.
2 megjegyzés:
Nagyon finomnak néz ki! Nem ettél belőle, hogy bírtad ki?
Nem hogy nem bírtam, hanem éppen aznap vendégségbe voltunk hivatalosak, nem ehettem otthon:)
Megjegyzés küldése