2015. január 16., péntek

Póréhagymás, füstölt kolbászos zöldségleves

Ezt a levest még otthon főztem, sajnos enni nem sikerült belőle, de a szüleim szerint nagyon finom volt :)


Hozzávalók ( 2 – 3 személy részére): 1 kisebb póréhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezyelyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 15 dkg fagyasztott zöldborsó, 15 dkg füstölt kolbász, kevés olaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, pirospaprika, só, bors.

Elkészítése: A póréhagymát és a kolbászt felkarikázzuk, kevés olajon megdinszteljük, felöntjük kb 1, 5 liter meleg vízzel. A leveszöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk. Amikor az alaplé forr hozzáadjuk a zöldséget, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a zöldség majdnem puha hozzáadjuk a zöldborsót is, együtt készre főzzük. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük fele tejjel, fele vízzel, besűrítjük vele a levest.

2 megjegyzés:

csipike írta...

Nagyon finomnak néz ki! Nem ettél belőle, hogy bírtad ki?

Kati írta...

Nem hogy nem bírtam, hanem éppen aznap vendégségbe voltunk hivatalosak, nem ehettem otthon:)