A hozzáértők szerint valószínű, hogy a póréhagymából készült
hagymaleves tiszteletére nevezte el
Agatha Christi mesterdetektívjét Poirotnak.
Hozzávalók (2
személy részére): 16 dkg jó minőségű olajos tonhal, 4 evőkanál édes
csemegekukorica, fél póréhagyma, 1 tojássárgája, fél teáskanál mustár, 1 dl
olaj, 5 dkg érett cheddár sajt, só,
bors.
Elkészítése: A
tonhalat egy szűrőben alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle az olajat. A
tojássárgát elkeverjük a mustárral, lassanként adagolva hozzá az olajat
majonézt készítünk. A póréhagymát kockákra
vágjuk. A kinyomkodott tonhalat elkeverjük a csemegekukoricával, a
póréhagymával, a cheddár sajttal, majd hozzáadjuk a majonézt, sózzuk,
borsozzuk, krémesre kavarjuk.
3 megjegyzés:
Jaj,de guszta,te jó ég!!!!!!Úgy ennék ilyet,de most diétáznom kell egy vírus miatt.:(
Úgy érzem ki a soraidból,hogy jó a munkahelyed.:)Puszi!
Ez annnnnyira szép! Még sose csináltam, de most nagyon megkívántam.
Mamka, remélem már nem diétázol , helzrejöttél. Igen, nincs baj a munkahelyemmel, bár nem mondanám, hogy könnyű :) Köszi :)
Horimarika, gyorsan elkészíthető, s nagyon finom :) Köszi :)
Megjegyzés küldése