Ismét szőlő, ezután minden mennyiségben :) Hétvégi desszert is lehet belőle :)
Hozzávalók(4 személy részére): 12 dkg krémsajt, 3 evőkanál tejföl, 3 teáskanál cukor, fél citrom leve,15 dkg mazsolás zabkeksz, 10 szem mogyoró. A szőlőszószhoz: 2 közepes gerezd szőlő, fél dl víz, 3 teáskanál cukor.
Elkészítése: A cukorból és a vízből szirupot főzünk, míg bugyborékolni kezd, hozzáadjuk a szőlőszemeket, puhára pároljuk, kissé szétnyomkodjuk, kihűtjük. A krémsajtot simára keverjük a cukorral, a tejföllel, majd a citromlével habosra lazítjuk. A kekszet darabosra tördeljük. A mogyorót felszeleteljük. Az előkészített hozzávalókat szép poharakba rétegezzük: legalul a darabos kekszet, rá a szőlőszószt, a krémsajtot, majd szőlőszemekkel és a mogyoróval díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.
2 megjegyzés:
Ó,de nagyon finom lehet!!!!!Tervezzük,hogy néhány tő szőlőt ültetünk a kertbe,hogy legyen..)
Remek ötlet, jöhet a szőlő-dömping! :-)
Megjegyzés küldése