Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg karfiol, 4 közepes
paradicsom, 4 keményre főtt tojás, 20 dkg juhsajt, 5 dkg vaj, só, bors,
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, enyhén
sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A paradicsomot megmossuk,
felkarikázzuk, a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, szintén felkarikázzuk.
A sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
Egy tűzálló tálat kikenjük a vajjal és az előkészített
hozzávalókat belerétegezzük a következő sorrendben: az aljára néhány karika
paradicsomot teszünk, erre jön egy rend karfiol, egy rend tojás, picit sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, megszórjuk sajttal, utána ismét
paradicsom, karfiol, tojás, sajt, petrezselyemzöld. Forró sütőben, kb 30 perc
alatt összesütjük. Akár melegen, akár hidegen tálalva finom. Tálaláskor tejfölt
adunk mellé.
1 megjegyzés:
Csupa finomságos hozzávaló. Remek étel, szívesen megkóstolnám.
Megjegyzés küldése