2014. szeptember 19., péntek

Rakott karfiol

Nem vagyok nagy karfiol rajongó, de így még nekem is ízlett :) Próbára fel :)


Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg karfiol, 4 közepes paradicsom, 4 keményre főtt tojás, 20 dkg juhsajt, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk, a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, szintén felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
Egy tűzálló tálat kikenjük a vajjal és az előkészített hozzávalókat belerétegezzük a következő sorrendben: az aljára néhány karika paradicsomot teszünk, erre jön egy rend karfiol, egy rend tojás, picit sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, megszórjuk sajttal, utána ismét paradicsom, karfiol, tojás, sajt, petrezselyemzöld. Forró sütőben, kb 30 perc alatt összesütjük. Akár melegen, akár hidegen tálalva finom. Tálaláskor tejfölt adunk mellé.

1 megjegyzés:

Nea írta...

Csupa finomságos hozzávaló. Remek étel, szívesen megkóstolnám.