Hozzávalók (4 személy részére): 12 közepes, hosszúkás
krumpli, 1 kisebb piros paprika, 5 dkg szalonna, 5 dkg kolbász, 3 – 4 cikk
fokhagyma, 10 dkg juhsajt, kevés olaj, só.
Elkészítése: A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, egy
evőkanálba helyezve keresztben legyezőszerűen bevagdossuk, vigyázva, hogy ne
vágjuk át teljesen. A szalonnát, a kolbászt, a paprikát vékony kis csíkokra
vágjuk, a fokhagymát felkarikázzuk, s ezekkel a hozzávalókkal megtöltjük a
krumpli zsebeit. Miután megtöltöttük egy olajjal kikent tepsibe helyezzük, a
krumplik tetejét is megkenjük olajjal, sózzuk, előmelegített sütőben, közepes
hőfokon pirosra sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk a lereszelt juhsajttal.
Megjegyzés: a zsebbe való hozzávalókat tetszőlegesen
válogathatjuk
5 megjegyzés:
Jaj, de nagyon szeretem ezt!! Én spirálvágóval szoktam felvágni és úgy teszek bele dolgokat.
Egyszerű, mégis nagyon finom étel, csoda jól néz ki! :)
Nagyon guszta!!
Ez kipróbálós lesz ;-). Már gyűjtöm a hideg téli napokra, a sütőben sült ételeket.
Az előbbi én voltam :-)
Megjegyzés küldése