Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 3 – 4 közepes méretű
hagyma, 25 dkg száraztészta, 1 – 2 evőkanál ecet, só. A rántáshoz: 2 evőkanál
liszt, 4 – 5 evőkanál olaj, pirospaprika, 2 dl tej.
Elkészítése: Kb 2, 5 liter vizet forrni teszünk, amikor
felforrt hozzáadjuk a megtisztított négybe vágott hagymát, 10 – 15 percig
főzzük, majd leszűrjük. A leszűrt és újraforralt hagymaléhez hozzáadjuk a száraztésztát,
sózzuk, puhára főzzük, de vigyázunk, hogy ne főjjön szét. Közben elkészítjük a
rántást: a lisztet rózsaszínűre pirítjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a
pirospaprikát, s azonnal felöntjük 1 dl vízzel, hogy a paprika ne égjen meg,
majd hozzádjuk a tejet. A rántással besűrítjük a levest, ha szükséges még
sózzuk, a lángról levéve ecettel savanyítjuk.
1 megjegyzés:
Állandó időhiánnyal küszködöm mióta újra teljes munkaidőben dolgozom..., így vittem is magammal. Jól néz ki és imádom a nagyi-recepteket! :-)
Megjegyzés küldése