2014. szeptember 7., vasárnap

Fahéjas almadzsem

Mert egyszerűen finom :)


Hozzávalók: 5 kg alma, kilogrammonként 20 – 25 dkg cukor (az alma savanyúságától függően), 2 – 3 evőkanál citromlé, 2 – 3 teáskanál fahéj (ízlés szerint), késhegynyi szalicíl.
Elkészítése: Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekavarjuk a citromlével,  kb 1 dl vizet öntve alája felforraljuk, majd közepes hőfokon, folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg kissé kocsonyás állagú lesz, ekkor adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, és még kb tíz percig forraljuk, majd tiszta befőttesüvegekbe töltjük, az üvegek tetejére kevés szalicílt szórunk, hagyjuk a dzsemet bebőrözni, majd lecsavarozzuk.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Mindig elámulok,hogy milyen extra finomságokat készítesz!!!!!

Hankka írta...

Tetszik, nagyon fincsi lehet. :) Azt hiszem, teszek is el pár üveggel. :)

Éva írta...

A látvány engem is megihletett! Nagyon finom lehet!

teller-cake írta...

Egy finom palacsinta alá és kész az extra finomság... :-)