Hozzávalók: 5 kg alma,
kilogrammonként 20 – 25 dkg cukor (az alma
savanyúságától függően), 2 – 3 evőkanál citromlé, 2 – 3 teáskanál fahéj (ízlés
szerint), késhegynyi szalicíl.
Elkészítése: Az almát megmossuk, meghámozzuk, nagylyukú
reszelőn lereszeljük, összekavarjuk a citromlével, kb 1 dl vizet öntve alája felforraljuk, majd
közepes hőfokon, folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg kissé kocsonyás állagú
lesz, ekkor adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, és még kb tíz percig forraljuk,
majd tiszta befőttesüvegekbe töltjük, az üvegek tetejére kevés szalicílt szórunk,
hagyjuk a dzsemet bebőrözni, majd lecsavarozzuk.
4 megjegyzés:
Mindig elámulok,hogy milyen extra finomságokat készítesz!!!!!
Tetszik, nagyon fincsi lehet. :) Azt hiszem, teszek is el pár üveggel. :)
A látvány engem is megihletett! Nagyon finom lehet!
Egy finom palacsinta alá és kész az extra finomság... :-)
Megjegyzés küldése