Ismét egy olyan receptet hoztam, amely gyorsan összedobható és nagyon, de nagyon finom.
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg kicsontozott csirkemell, 30 dkg rókagomba, 20 dkg zöldborsó, 1 hagyma, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, 3 dl tejföl, 2 - 3 evőkanál olaj, 50 dkg tészta.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Amikor a hús kifehéredett hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát is, kevés vizet töltve alája puhára pároljuk. Amikor a hús és a gomba is majdnem elkészült hozzáadjuk a friss zöldborsót, ha szükséges még pici vizet töltünk rá, s együtt mindent puhára párolunk, majd zsírjára sütünk, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított petrezselyemzöldet, összeforraljuk.
A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, az elkészített raguval tálaljuk.
5 megjegyzés:
Ez biztos nagyon finom - a férjem szerint is, aki itt ül mellettem, és az elszólásából kiderült, hogy nem is mindig a meccset nézi! :)
Nem ettem még rókagombát, jó lenne megkóstolni...Tényleg nagyon guszta!
Régen-régen mi is szedegettünk rókagombát, finom is volt. Aztán az is annyi mindennel együtt elmaradt...
Finom ételt hoztál össze belőle:-)
Én sem kóstoltam még a rókagombát, itt horror ára van, de biztosan nagyon ízletesek a vele készült ételek. Klassz kis ebédrevalót varázsoltál belőle.
marisz57, a férfiak is csak tudják mi a jó :) Még a meccs mellett is :) Köszi :)
Illéskrisz, az egyik legfinomabb gomba amit életeben ettem, az biztos, nálunk lehet találni az erdőben, bár nálunk is egyre ritkábban. Köszi :)
Gerdi, ez bátyám szedte, nagyon finom volt :) Köszi :)
Nea, bizony, az egyik legfinomabb gomba, nálunk még néha lehet találni az erdőn :) Köszi :)
Megjegyzés küldése