Ha már nincs friss kajszibarackunk (bár nálunk még van a piacon) akkor kajszibarack dzsemből is készíthetünk csodafinom fagylaltot, ezáltal az elkészítési idő is lecsökken. A család ezt a fagyit kiáltotta ki a nyár legjobbjának eddig, pedig azért készült néhány fagyi nálam a nyáron. Sajnos, nálunk nincs olyan nagy meleg, folyton csak az eső esik, de azért a fagyi így is elfogyott :) A blogomon már található egy hasonló fagylalt recept, annak a továbbfejlesztéséből született ez. A régebbi recept ITT olvasható.
Hozzávalók: 0, 5 liter házi tej, 2 dl habtejszín, 10 dkg barackos, kekszes tejcsokoládé, 20 dkg cukor, 4 tojássárgája, 1 befőttes üveg házi kajszibarack dzsem.
Elkészítése: A tejet a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről. A tojássárgákat egy másik edényben jól
elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró tejet.
Ekkor visszatesszük a tűzre, s folyamatos kavargatás mellett, alacsony hőfokon tejföl
sűrűségűre főzzük. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt alaphoz adjuk. Egy
műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként botmixerrel átkavarva
megfagyasztjuk. 2 óra fagyasztás után hozzákeverjük a dzsemet, így
fagyasztjuk tovább. Amikor a fagylalt már majdnem teljesen fagyos hozzáadjuk az apró kockára szeletelt csokoládét, ezután már csak fakanállal kavarjuk át. Ha nincs időnk kavargatni egy éjszaka
alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 percet hagyjuk
kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.
Megjegyzés: Mentalevelekkel, barack kockákkal, csokidarabokkal tálaljuk.
7 megjegyzés:
Jesszusom, ez fantasztikus!!!!!!!!
Kíváncsi voltam, hoygan oldottad meg a benne lévő csokidarabokat, mert én egyszer csináltam csokoládés fagyit, de az nagyon nem volt kellemes érzés benne, amikor megfagyott. De így, hoyg csak utólag kevered bele, biztos teljesen más. Jó ötlet ez a lekváros fagyi. :)
Micsoda kísértés!
Nagyon finom lehet! :)
De finom lehetett, jöhetne most egy pohárkával :-)
De jól hangzik, és milyen nagyon jól néz ki! :) Viszem is a receptet! :)
Chef Viki, fini is volt :) Köszi :)
sedith, én éppen azt szeretem, ha ropog benne, de így nem fagyott meg :) Köszi :)
Anazar, bizony :)Köszi :)
Okki, Katalin, bizony finom volt :)Köszi :)
Hankka, meglátod nagyon finom :)Köszi :)
Megjegyzés küldése