Június 27 és 29 között ismét megtartottuk a már hagyományossá vált nyári Erdélyi Konyhás találkozónkat Nagyágon, a Corvin Kiadó igazgatójának,Varga Károlynak jóvoltából. A mostani találkozó témája a disznóvágás volt, tehát levágásra és feldolgozásra került egy sertés a hétvégén. Rengeteg finom étel készült el, amelyekből meg sem tudtam mindeniket kóstolni, már annyira tele voltam a szagokkal. Bizony most jól jönne azokból valami :)
A disznóvágás mellett még gombásztunk, eprésztünk, fűszer - és gyógynövényeket is gyűjtöttünk.
Ez a találkozó már a létszám miatt is különleges volt, hiszen harminc - harmincöt ember volt jelen, köztük nagyon sok gyerek is :)
Én egy Betyárpaprikás nevezetű ételt készítettem el, ami a visszajelzések szerint tetszett és ízlett a kollégáknak :)
És akkor jöjjenek a fotók :)
|
Gombászás közben. |
|
Amit gyűjtöttünk :) |
|
Gál Edith kolléganőmmel főzés közben. |
|
Paprikás és borsos abált szalonna. |
|
Szamóca és kakukkfű. |
|
A romtemplom. |
|
Betyárpaprikás |
|
Sül az oldalas. |
|
Búzavirág, csak mert szeretem és kék. |
|
A kedvenc hétvégi sütim Fagyal Hajnalka kolléganőm kezét dícséri. |
8 megjegyzés:
Klassz az összes kép, jó buli lehetett :-)
de szeretem, hogy így "összejártok"! :)Jó ételek, jó programok, jó hangulat :) Nálunk, érdekes, borsos szalonnát nem készítenek, legalábbis nem találkoztam még vele.
Állandó "személyzetként" negyvenen voltunk, Kati, szombaton pedig még többen. :)
Vicuska, pedig ezt a borsos szalonnát egy magyarországi valaki készítette. :) Dehát nálatok is, ahány vidék, ház, annyi szokás, nem csoda, ha te sem ismered! :)
:) Jó volt nektek ott együtt- látom, szinte érzem is...
Katalin, köszi, jó volt bizony :)
Vicuska, igen, több szempontból is jó :) Hát ahogy sedith írta a borsos szalonnát egy magyarországi férfi készítette, nálunk még én sem láttam :) De finom, nekem ízlett :)
Köszi :)
sedith, köszi a hibaigazítást, igazad van, tényleg annyian voltunk :)
VRJúlia, igen, mindig jók ezek a találkozók, mintha ezer éve ismernénk egymást a csapattal :)
Én is szeretem a búzavirágot:-)
Jó hangulatban telhetnek ezek a találkozók!
Kati, micsoda kellemes ossze jovet nekted ott Erdelyben. Gyonyonyoru taj, es az aszalt szalonna, valami fantasztikus finom! Ezek az ossze jovetelek nagyon kellemessek! Puszillak
Gerdi, bizony :) Köszi :)
Elisabeth,igen, mindig jó együtt lenni a csapattal :) Köszi, puszillak én is :)
Megjegyzés küldése