A Food Revolution Day mozgalmat a Jamie Oliver Foundation hozta
létre azzal a céllal, hogy felhívja az emberek és iskolák figyelmét
arra, hogy a feldolgozott, cukros ételek mennyire károsak (elhízást,
cukorbetegséget, depressziót okoznak), és ez mekkora problémát jelent ma
ez a jelenség a társadalmakban). Arra buzdít a felhívás, hogy mesterséges gyorsételek és finomított
élelmiszerek helyett válasszák inkább a sokkal egészségesebb, és
finomabb, lehetőleg helyi alapanyagokból készített ételeket,
élelmiszereket.
A mozgalomról a következő linken olvashattok bővebben: Food Revolution Day .
Ennek a napnak a jegyében én is egy egészséges, házi alapanyagokból összeállított salátát hoztam.
Hozzávalók (2 személy részére): 2 marék fejes saláta, 1 marék spenót, 1 marék rukkola, 1 marék
madársaláta, 3 - 4 szál friss kapor, 5 - 8
dkg kéksajt,só, olívaolaj, 2 tojás, 2 szál sajtos kolbász.
Elkészítése: A tojásokat egy tálba tőrjük, sózzuk, borsozzuk, egy villával habosra verjük. A kolbászt karikákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, ráöntjük a tojást, kevergetés nélkül, fedő alatt, mindkét oldalát megsütjük. A salátákat megmossuk, leszárítjuk, tetszőlegesen
elhelyezzük egy tányéron. A rántottát egy villa segítségével kissé széttépkedjük, a sajtot kockákra vágjuk, rászórjuk a salátákra.
Ha szükséges meglocsoljuk kevés olívaolajjal, rátépkedjük a friss kaport.
5 megjegyzés:
Szép!
Farci, köszi :)
Gyönyörű és finom lehet!!
Nagyon guszta lett a sok zölddel :-) Akkor ez olyan, mint egy rántotta, sok salátával, ami csakis finom lehet!
Talán a tojást mellőzném, elég a friss "zöldek" meg a sajt!
Megjegyzés küldése