Amit most hoztam, csak egy egyszerű ötlet ráérős hétvégi reggelikhez, ezt az adagot még húsvétban készítettem, nagyon ízlett nekünk.
Hozzávalók (2 személyre): két teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle, 2 tojás, 5 dkg füstölt halfilé, 3 - 4 kicsi gomba, 2 kis kocka sajt, só, bors, petrezselyemzöld, metélőhagyma, kevés vaj.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, kevés olajon kissé megpirítjuk. Egy hőálló tálat kissé kivajazunk. A zsemle tetejét levágjuk, éles kés segítségével a mélyedést készítünk a közepébe, amelyet szintén megkenünk kevés vajjal. A zsemléket a hőálló tálba helyezzük, a mélyedésbe belerakjuk a sajtkockát, ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezünk kevés pirított gombát valamint halhúst, megszórjuk petrezselyemzölddel, metélőhagymával, előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, míg a tojásfehérje megkocsonyásodik. Salátával tálaljuk.
4 megjegyzés:
Olyan jó reggeliket állítasz mindig össze, hogy nem győzök csodálkozni :-)
De jó ötlet, ki fogom próbálni ;)
Jó ötlet, valamelyik ráérősebb hétvégi reggelen el is fogom készíteni! :)
Katalin, nem mindig van ilyen gazdag reggeli, csak különleges napokon, vagy hétvégén :)Köszi:)
Lilla Seffer, finom, meglátod, köszi:)
Hankka, csak rajta :) Köszi:)
Megjegyzés küldése