Hozzávalók (2
személyre): 4 tojás, 2 evőkanál házi ételízesítő, 4 – 5 cikk fokhagyma, 3 – 4
evőkanál rizs, 1 babérlevél, 2 evőkanál ecet, kis csokor zöld fokhagymaszár. A
rántáshoz: 3 – 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, 1, 5 dl tej.
Elkészítése: Kb
1, 5 liter vizet forrni teszünk, amikor felfőtt hozzáadjuk az ételízesítőt, a
fokhagymát, a babérlevelet, a rizset, sózzuk, addig főzzük, míg a rizs
megpuhul. Amikor a rizs megpuhult a csak gyöngyöző levesbe beleütjük a
tojásokat, kavargatás nélkül hagyjuk keményre főni. Elkészítjük a rántást: a
lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, a tűzről levéve hozzáadjuk a
pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel és a tejjel, a leveshez adjuk, hagyjuk
újraforrni, borsozzuk, és a legvégén a tűzről levéve, hogy ne fusson össze
ecettel savanyítjuk, s megszórjuk a finomra aprított fokhagymaszárral.
3 megjegyzés:
Nagyon gusztán néz ki, köszönöm a receptet!
Anyósomtól tanultam ezt a levest, és ő is pont így készíti. Jó, hogy eszembe juttattad, ezer éve nem ettünk.
Zsófi, szívesen:) Köszi:)
Okki, akkor most elkészítheted ismét:) Köszi:)
Megjegyzés küldése