Hozzávalók: 45 dkg liszt, 4 tojássárgája, 36 dkg margarin,
20 dkg cukor, reszelt citromhéj. A habhoz: 2 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 2
evőkanál sűrű baracklekvár, , 6 dkg darált dió. A díszítéshez: 10 dkg
csokoládé.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk,
félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis korongokat vágunk belőle, előmelegített
sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük. A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a
cukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük, mikor már majdnem kész hozzáadjuk
a lekvárt is, és egészen sűrűre verjük. Amikor a hab kihűlt hozzáadjuk a diót.
A korongokat a krémmel párosával összeragasztjuk. A csokoládét gőz fölött
megolvasztjuk, majd a korongokra csurgatjuk.
14 megjegyzés:
Nyami!!!Remélem,hogy addigra jó lesz a szám.gép és nem kell késő estig várnom a hazatérő kölcsön gépre.:)
Valami linzert én is tervezek sütni a hétvégére.
Jól vagy????
Mi a kedvenc színed???? :)
Hhűűű,de jó! Szeretjük a linzerféléket,ezt kipróbálom.
Majdnem ugyanilyen sütit mutattam be a héten, csak annak a habjában nincs dió! :)
guszták!
De szépek! :) És biztosan nagyon finomak is, kipróbálós lesz nálunk is! :)
Mamka, elromlott a számítógéped?
Akkor ügyeskedsz a hétvégén, nagyon finomak s mutatósak a linzerek általában, s elég hamar készen vannak:)
Másként jól vagyok, írok emailt is jó?
A kedvenc színem a kék:)
Köszi:)
Patrícia, mi is, próbáld ki, nagyon finom:)Köszi:)
teller - cake, akkor egy húron pendültünk:) Megnézem nálad:) Köszi:)
Erika, köszi:)
Hankka, igen, nagyon finomak:) Nem fogsz csalódni bennük:)Köszi:)
Nekem a gyengém lenne ez a süti, imádom a hasonlókat!
Rá kell szánnom magam a diótörésre! Annyi jó diós sütivel találkozom mostanában. Tényleg illik a húsvéthoz.
Nekem is nagyon tetszik a recepted! Talán meg sem várom vele a húsvétot:-)
Juj ezt imádnám! Ráadásul gyönyörű! :)
Bájosak, kívánatosak! :)
Jól néznek ki! :)
Elvszem :-) Nagyon szeretjük kávéhoz, teához a linzereket :-)
Lányok, köszi, húsvétra még elkészülhet:)
Megjegyzés küldése