2014. február 26., szerda

Barackhabos aprósütemény

A mi családunkban nagyon fogynak az ilyen keksz jellegű aprósütemények, ezért szeretek mindig újakat kipróbálni. Ez különösen jól sikerült, a tésztája is olyan igazi lett, roppanós mégis puha, olyan, amilyet szeretek:) Csak ajánlani tudom húsvétra:)


Hozzávalók: 45 dkg liszt, 4 tojássárgája, 36 dkg margarin, 20 dkg cukor, reszelt citromhéj. A habhoz: 2 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 2 evőkanál sűrű baracklekvár, , 6 dkg darált dió. A díszítéshez: 10 dkg csokoládé.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis korongokat vágunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük. A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük, mikor már majdnem kész hozzáadjuk a lekvárt is, és egészen sűrűre verjük. Amikor a hab kihűlt hozzáadjuk a diót. A korongokat a krémmel párosával összeragasztjuk. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a korongokra csurgatjuk.

14 megjegyzés:

Monika írta...

Nyami!!!Remélem,hogy addigra jó lesz a szám.gép és nem kell késő estig várnom a hazatérő kölcsön gépre.:)
Valami linzert én is tervezek sütni a hétvégére.
Jól vagy????
Mi a kedvenc színed???? :)

Névtelen írta...

Hhűűű,de jó! Szeretjük a linzerféléket,ezt kipróbálom.

teller-cake írta...

Majdnem ugyanilyen sütit mutattam be a héten, csak annak a habjában nincs dió! :)

Erika írta...

guszták!

Hankka írta...

De szépek! :) És biztosan nagyon finomak is, kipróbálós lesz nálunk is! :)

Kati írta...

Mamka, elromlott a számítógéped?
Akkor ügyeskedsz a hétvégén, nagyon finomak s mutatósak a linzerek általában, s elég hamar készen vannak:)
Másként jól vagyok, írok emailt is jó?
A kedvenc színem a kék:)
Köszi:)

Patrícia, mi is, próbáld ki, nagyon finom:)Köszi:)

teller - cake, akkor egy húron pendültünk:) Megnézem nálad:) Köszi:)

Erika, köszi:)

Hankka, igen, nagyon finomak:) Nem fogsz csalódni bennük:)Köszi:)

Seffer Lilla írta...

Nekem a gyengém lenne ez a süti, imádom a hasonlókat!

marisz57 írta...

Rá kell szánnom magam a diótörésre! Annyi jó diós sütivel találkozom mostanában. Tényleg illik a húsvéthoz.

Gerdi írta...

Nekem is nagyon tetszik a recepted! Talán meg sem várom vele a húsvétot:-)

Barbi konyhája írta...

Juj ezt imádnám! Ráadásul gyönyörű! :)

Vicuska írta...

Bájosak, kívánatosak! :)

Farci írta...

Jól néznek ki! :)

Nelli írta...

Elvszem :-) Nagyon szeretjük kávéhoz, teához a linzereket :-)

Kati írta...

Lányok, köszi, húsvétra még elkészülhet:)