Hozzávalók: 50 dkg spenót, 6 - 7 cikk fokhagyma, 2 - 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, fokhagymabors.
Elkészítése: a spenótot folyó víz alatt alaposan átmossuk. Fővő vízzel leforrázzuk, leszűrjük, késsel darabosra vágjuk. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, a forró olajon kissé megfuttatjuk, hozzáadjuk a spenótot, fél dl vizet, és 5 percig pároljuk még. Ekkor megszórjuk a lisztel és felöntjük a hideg tejjel, fűszerezzük, néhány perc alatt besűrítjük. Tükörtojással, kolbásszal tálaljuk.
10 megjegyzés:
Nagyon szeretem én is. De régen ettem. Sült virslivel és tojással a legjobb főzelék! :o)
Én a sóskát szeretem így, de fogy a spenót is, mi is a múlt héten vettünk egy csomót a piacon és eltettem a fagyóba. Finom és egészséges. Spenótból szoktam még spenótos cordonbleu-t is csinálni!!
Hmmm, nyamm. Darabosan is megkóstolnám! Szerintem is virslivel és tojással az igazi:)
Nagyon finom lehet :o)
Meg vettem a Erdélyi Konyha Kalendáriumát,nekem nagyon tetszik,most csemegézem belőle...
üdv.Rózsa
De rég ettem! Egy időben elég gyakran készült, termett szépen a kertben, aztán a Férjem kiüldözte a konyhából. Pedig én szeretem...
Nagyon guszta a tiéd! Én is pont ma főztem spenótot, de az ment a fagyasztóba. Jó lesz ínségesebb napokra :)
Most hirtelen megkívántam :) rég nem ettünk...
Illéskrisz, igen, nekem is egyik kedvencem:)
Kolozsgabi, én is szeretem a sóskát is, főzeléknek, levesnek egyaránt:)Köszi az cordonbleu ötletét:)
Emi, bizony:)
Rózsa, köszi:) Igen szép lett az új Kalendárium, nekem ebben nincs receptem, mert akkor még nem tartoztam a csapathoz, mikor nekifogtak. A kűrtős az én receptem csak benne:)
Gerdi, mi is ettünk többször is a tavaszon, nyár elején, sőt spagettivel, szószként is:)
Katalin, nekem is van a fagyasztóban is vagy 3 csomaggal, még a tavaszon tettem el:)
Annamari, akkor csak el kell készíteni:)
Imádom!!! És nagyon jó kép róla! A főzelékeket olyan nehéz fényképezni.. legalábbis nekem. Milyen az a fokhagymabors? Még nem is hallottam róla.
Titi, köszi:) Igyekszem fejlődni a fotók terén is amióta az Erdélyi Konyha munkatársa vagyok, most elhoztam a Párom Canonjat, hátha azzal még jobb fotók születnek.
A fokhagymabors bors és fokhagymapor keveréke, itt vettem egy bevásárlóközpontban, nekem nagyon tetszik, mikor épp nincs kedvem fokhagymát hámozni, vagy erősíteni akarom hirtelenjében a fokhagyma ízét.
Megjegyzés küldése