Hozzávalók: 2
cikk hámozott fokhagyma, 2 szárított chilipaprika, 1 kávéskanál szárított
rozmaring, 1 kávéskanál szárított kakukkfű, 1 kávéskanál szárított majoránna,
1, 3 dl napraforgó – vagy olívaolaj.
Elkészítés: a
fokhagymát, a fűszereket, az egyik chili paprikát egészben, a másikat
felszeletelve az üvegbe helyezzük, feltöltjük az olajjal. 14 napig hűvős helyen
érleljük, majd leszűrjük, és visszatöltjük az üvegbe. Ízlés szerint sütés előtt
vagy után a pizzára csepegtetjük. Hűtőszekrényben 1 évig eltatrható.
Az ajándékhoz
mellékeljük a használati útmutatót és az eltarthatóságot.
9 megjegyzés:
Szuper ötlet!Ilyet bizony én is elfogadnék karácsonyra :)
Ez is milyen jó ötlet! Lassan nyithatnál egy külön blogot a gasztro-ajándékaidnak! :)
Nagyon jó ötlet! Aranyos az üveg "kalapja" :)
Ötletes és finom kis fűszerolaj, ki is próbálom! :)
Ez is nagyon jó ötlet! Egyből tovább is fokoztam:-) egy kis kockára vágott friss sajtot, vagy mozarella golyót a fokhagymás fűszerbe, még egy-két aszalt paradicsomot is, nyami:-)
Jó kis ötlet!
Nagyon finom lehet, és nekem is a kalap tetszik a legjobban!
Nagyon jól néz ki, ajándéknak is simán elmenne!:)
Ên is kèszítettem hasonlót nemrég...:) A legjobb benne hogy variâlható a fűszerezése, pizzàn pedig mennyei!!
Szèp kis olaj a tiéd is...:))
Megjegyzés küldése