Kolozsgabi konyhájából származik ez a recept, szintén a diéta jegyében. Már amikor megláttam eldöntöttem, hogy elkészítem, és íme most itt van:) Kolozsgabi, nagyon ízlett nekem, máskor is elkészítem még:) Köszi:)
Hozzávalók: 15 dkg csirkemell, 1 hagyma, 10 - 15 szem aszalt szilva (nekem csak magjával együtt aszalt volt, de mag nélkülivel kényelmesebb enni:)), 1 kis maréknyi dió, 4 - 5 csipetnyi kínai ötfűszer keverék, só, 1 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, rádobjuk az apró kockára vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a diót, az aszalt szilvát, fűszerezzük, és kevés vizet öntve alája puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kissé lepirítjuk. Natúr, párolt rizzsel tálaljuk.
6 megjegyzés:
Nagyon fincsi lehet!!
Tényleg finom lehet, érdemes lenne kipróbálni! :) Eddig csak aszalt szilvával töltött csirkemellet ettem, de így is biztosan nagyon jó! :)
Hm..., fincsi lehet. Nem használtam még ötfűszert...Biztos különleges ízt ad a husinak. Ki fogom próbálni. Gusztán tálaltad!
Nagyon finomat főztél :) Az ötfűszer nagyon különleges ízt ad, kínai kajákhoz szoktam használni rendszeresen....
Némi változtatással tudtam elkészíteni(az itthon éppen található hozzávalók miatt).Olaj helyett házi vaj,kínai "ötfűszer" helyett oregánó,kakukkfű,rozmaring,gyömbér, bazsalikom.Így is MENNYEI lett.Különleges ízharmónia.Köszönöm az ötletet.
Irén Nagy, örvendek, hogy ízlett, s ötletet találtál nálam :) Isten hozott a blogomon, gyere máskor is hozzám :)
Megjegyzés küldése