A recepten semmit nem változtattam, így jó ahogy van, csupán a tölteléket módosítottam, aszerint ami nekem itthon volt. Nagyon jó a tészta receptje, szerintem még más töltelékkel is fogom elkészíteni.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
- 15 dkg vaj(én margarint használtam, abból egy picivel többet tettem)
- só
- 2 db. kinyomós krémsajt(kb.40 dkg)
- 20 dkg reszelt júhsajt
- 2 cikk fokhagyma
- 40 dkg reszelt párizsi
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 3 - 4 szárított bazsalikomlevél
- 1 maréknyi tört sós mandula
- kevés olvasztott margarin
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttattam. A margarint egy kisebb lábosban megolvasztottam. A lisztet egy tálba mértem, belekevertem a sót, hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint, és puha tésztává gyúrtam. Utána langyos helyen duplájára kelesztettem. Amíg kelt előkészítettem a tölteléket: a krémsajtot összekevertem az apróra vágott petrezselyemzölddel, az átnyomott fokhagymával, és a szétmorzsolt bazsalikomlevéllel. A júhsajtot és a párizsit a reszelő kissebbik lyukú felén lereszeltem.
Amikor a tészta megkelt téglalap alakúra kinyújtottam, megkentem a krémsajttal, megszórtam a párizsival és a júhsajttal, majd szorosan feltekertem, és kb. 3 cm vastagságú szeletekre vágtam.
A kerek tortaformámat és egy másik tepsit kivajaztam, belehelyeztem a szeleteket, nem túl közel egymáshoz, mert még így is nőttek. A csigák oldalát és tetejét megkentem olvasztott margarinnal, majd megszórtam a tört mandulával. Ezután még 20 percet kelesztettem. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35 perc alatt megsültek.
12 megjegyzés:
Guszta, nagyon finom lehet!
Nagyon guszta, ötletes a töltelék! :)
HMMM de nagyon fincsi!
Nagyon szépek lettek:) Finom lehet ez a töltelék, elég sok csigát szoktam sütni, ezt a tölteléket is kipróbálom majd.
Még szép, h elfogadom, nagyon guszta :)
Köszi szépen a "pályamunkát"
Nagyon guszták a csigáid, és ez a töltelék finom lehet. Esetleg nem mászhatna ide egy-kettő csigagyorsasággal??:)
Finomnak néz ki! Ilyen töltelékkel még nem csináltam sosem, mindig csak "édesen" (nálam az édes fogalma másnál a kesernyés :D).
A cím gondolkodóba ejtett, de elolvasva a receptet nagyon tetszik!! Csodaszépek lettek a csigáid :)!!
Mint egy csokor virág, olyan szép és guszta! Imáádni valóóó! Boocs! Zabálni valóóó!
Hm.. nagyon fincsi lehet! :)
Valami szenzációs kinézete van ezeknek a csigáknak. Fantasztikusan finom lehet!
Éva, Petra, Adela Zilahi, köszönöm:)
trollanyu, igen, nagyon finom volt:)
Adél(Afra), köszi.
Gizi, majd a következő adagból:)
Annamari, én is eddig csak diósan ettem, de így is nagyon finom.
Maria, köszi:)
Juci,Panna,Elisabeth, köszönöm:)
Megjegyzés küldése