Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 25 dkg liszt
- fél kávéskanál só
- 6 evőkanál olívaolaj, ebből 2 evőkanál a tésztába, a többi a kenéshez
- paradicsom ízlés szerint
- kisebb csokor bazsalikomlevél
- durva tengeri só(én csak hagyományost tettem mert más nem volt itthon)
- kb 150 ml víz
Az élesztőt a cukorral és 75 ml langyos vízzel elkevertem. A lisztet egy tálba tettem, közepébe mélyedést készítettem, és beleöntöttem az élesztőt. Letakarva 15 percig kelesztettem. Utána a sóval, 4 evőkanál olajjal, az apróra vágott bazsalikommal, és kb. 75 ml langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrtam. Letakarva ismét 45 percig kelesztettem. Utána vékonyan rányomkodtam a kapcsos tortaformám kivehető aljára, és további 15 percig kelni hagytam. Megkentem a maradék olívaolajjal. A tésztába mélyedéseket nyomtam, beletettem a paradicsomokat. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 15 - 20 perc alatt sült meg.
13 megjegyzés:
Nagyon-nagyon guszta!!! Készíthettél volna nagyobb adagot, majd besegítettem volna.:)) Szinte érzem a finom illatát és az ízét.
Nagyon guszta, én még sosem készítettem. :)
Guszta. Ez tetszett jobban, vagy az aszalt paradicsomos?
Az aszalt paradicsommal kapcsolatban, az jutott eszembe, hogy lehet, hogy bele kellene gyúrni a tésztába, és akkor nem tud megégni.
Most én viszem a receptet... Köszi a remek ötletért.
Legközelebb duplázd nyugodtan, Gizi mellett én is besegítek :)
Írta, az Erőspistádhoz, majd olvas el és várom az e-mail-ed :)) Érnek a paprikamagok :)
A focacciad nagyon guszta, es finom. Szepen megkelt, es fantasztikusan sikerult!
Kati, ez nagyon szép lett:) És finom is, gondolom:)
Na már nekem is van aszalt paradicsomom csak hagyom egy picurkát érelelődni az olajban, hogy átvegyék egymás ízét aztán kipróbálom a recepted!
Nagyon guszta, egészen megéheztem :)
Szép lett, nagyon jól néz ki, ki kell próbáljam én is :)
Gizi, következő nagyobb adag lesz, akkor meghívlak, bár egyelőre csak virtuálisan, de hátha majd egyszer igazán is, ha Erdélyben jársz.
Csilla, nekem is ez a második alkalom, de még sok lesz.:)
Petra, mindkettő tetszett, nem tudnék választani, a szárított paradicsomos különleges, ez pedig levesesebb, de szintén finom az édes, érett paradicsomoktól.
Juci, szívesen, nincs mit.:)
Viki, köszi, írok emailt a magok miatt.
Elisabeth, Roza, köszi.
Panna, nekem is van olajban, azzal is kipróbálom.
Katalin, köszi.
Zita, örvendek, hogy látlak, próbáld ki nyugodtan, mert nagyon finom.
De finom lehet!:-)Ki fogom próbálni én is !
Nelli, örvendek, hogy ismét látlak nálam, próbáld ki mert nagyon finom.
Megjegyzés küldése