2011. augusztus 17., szerda

Vizsga

Egy kis időre én is eltűntem, kirándulni, nyaralni voltunk a párommal (sajnos hamar lejárt :( ), ma pedig vizsgám volt, mégpedig szakács vizsgám. A blogírás elkezdése után érlelődött meg bennem a gondolat, hogy jó lenne elvégezni egy szakács tanfolyamot. Márciusban be is íratkoztam a Tabula Oktatási Központ szakács tanfolyamára, amelynek betetőzése és egyben vége a mai vizsga volt. Madaras Rozália szakácsnőnek, a mi Rózsika néninknek köszönhetően sok új dolgot tanultam, tanultunk, főleg azzal kapcsolatban, hogy milyen is hivatásként sütni - főzni a vendéglátóiparban, hotelekben, éttermekben. Tanultam az alapanyagokról, az ételek osztályozásáról, a menü összeállításáról, de rengeteg új receptet is megismertem.
A vizsga nem volt nehéz, az elméleti rész egy teszt kitöltése volt, a gyakorlati részhez pedig, egy általunk főzött fogást kellett bemutatnunk néhány szóban. Hála Istennek, a vizsga sikerült, a diplomámat kb. egy hónap múlva mutathatom meg, mert akkorra lesz kész.
A  vizsgára nagyon sok finomság sült - főtt, én egy egyszerű, de finom fogást készítettem, tojással töltött húsgombócot, amit már láthattatok a blogomon ITT.
A társaim készítményei közül dizájn terén az én tetszésemet a gorgonzolával és aszalt szilvával töltött (talán?) csirkemell sült körtével nyerte el, ízre pedig egy növendékhúsból és gombából készült paprikás tetszett a legjobban, valamint egy hidegtál, amin rengeteg finomság volt.
A vizsga végén természetesen megkóstóltuk egymás főztjét, ezért tudok véleményt mondani. Mindenki nagyon ügyes volt. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon.



A sajátom: tojással töltött húsgombóc natúr krumlival.



Gorgonzolával és aszalt szilvával töltött csirkemell.



Növendékhússal, gombával készült paprikás.



 Hidegtál.











36 megjegyzés:

@havas írta...

Gratulálok! Nagyon örülök neked! (Egy kérdésem van: a te menüdnél / fotódnál az írod: natúr krumli -- milyen a nem natúr? Azt hiszem nem egészen értem, mire gondolsz, mikor azt írod: natúr)

Anazar írta...

Woohoo, ez aztan az eredmenyes vizsga! Akkor egy honap mulva hivatalosan is szakacs vagy nem csak botcsinalta konyhatunder, mint en ;-)

Anazar írta...

hoppa, a NAGY GRATULACIO lemaradt :-))

Éva írta...

Gratulálok! Nagyon ügyes vagy, hogy belevágtál ebbe a tanfolyamba, hasznodra fog válni. Biztos sok trükköt, ötletet tanultál! A képen látott ételek mindegyike nagyon guszta ! A végére biztos üres lett az asztal?:)

María írta...

Én is gratulálok a tanfolyam sikeres elvégzéséhez. Nagyon szép vizsgamunkák készültek, és biztosan nagyon finomak is :)!

Kati írta...

Kata, köszi a gratulációt. Ezt a kruplit mi itthon petrezselymes kruplinak nevezzük, de szaknyelven natúr kruplinak nevezik(ezt a kurzuson mondták):a pityókát nyersen megmámozni, kockákra vágni, fővő sós vízbe téve megfőzni, végül petrezselyemzölddel megszórni, és egy darabka vajat tenni a tetejére.

Anazar, köszi, igen így egy kicsit hivatalosabb a dolog, de egyelőre nem akarok szakmát váltani, maradok csak a saját konyhámban.:) Ja és még van mit tanulnom bőven, ez csak egy alap, elmélet.

Éva, köszi, igen majdnem üres lett.:)

Mária, köszi, bizony finomak voltak, ritkán kerül az ember ilyen változatos ételekkel teli asztal elé.:)

Mesi írta...

Nagyon jól néznek ki egytől egyig! Gratulálok! :)

trollanyu írta...

Gratulálok a vizsgádhoz:) De jó neked, én is akarok menni szakács iskolába:) Micsoda terülj terülj asztalka!!!

Annamari írta...

Miért nem tudok megjegyzést hagyni nálad?
Gratulálok a vizsgádhoz!

Annamari írta...

na végre összejött a megjegyzésem, úgy negyedszerre

Viki írta...

Gratulálok a vizsgádhoz és a vizsgamunkáidhoz. Nagyon ízlésesek, gusztusosak, étvágygerjesztőek.
Ügyes kis szakács vagy :)

Mrita írta...

Gratulálok a vizsgádhoz, ügyes szakács vagy. Minden étel nagyon gusztusos.

Névtelen írta...

Gratulálok a vizsgádhoz! :)

Kreatív konyha írta...

Gratulálok a vizsgádhoz!!! Várjuk a további finomságokat, most már a képzett szakácstól :)) Ügyes vagy!

Anazar írta...

A jó házat is alapra húzzák ;))

Alíz írta...

Gratulálok a sikeres vizsgához! Látom, a tojással töltött húsgombócom a vizsgádon is bejött. :))) Örülök neki!

Márti írta...

Gratulálok, nagyon ügyes vagy! és irigykedem, de csak egy kicsit, mert bennem is már elég régóta munkálkodik ez a gondolat, de nem vagyok elég bátor hozzá :(

Petra írta...

Szeretettel Gratulálok Kati! Örülök, hogy megint gépközelben leszel, és most már mint profi szakácstól láthatom a remek ételeket! :)))

Okki írta...

Gratulálok a sikeres vizsgához! :)

Vicuska írta...

Szívből gratulálok én is! :) Mennyi finomság készült!

Angi Angéla írta...

Gratulálok Kati, nagyon ügyes vagy! Nekem is minden álmom egy cukrász tanfolyam, de egyelőre még nem találtam sehol semmi érdekeset!

Panna írta...

Gratulálok a vizsgádhoz! Jó ötlet volt ez a szakács tanfolyam :)) Kíváncsian várom milyen új fortélyokat és recepteket osztasz meg velünk..

Ottis írta...

Gratulálok! Mennyi finomság és milyen ügyes vagy!
Ezt a tanfolyamot Csíkseredainak el lehet végezni?Én is beíratkoznék!írsz-e az e-mailemre néhány részletet!Köszi előre is!

Juci írta...

Igazán hiányoztál!
De a jó hírek hallatán, csak gratulálni tudok!
Nagyon ügyes vagy! Sok finomságot készítettetek!

Tűzpadka írta...

Gratulálok neked Kati! Fantasztikus képeket tettél fel. Mindig jó új dolgokat tanulni, és ez most megadatott neked.

eSKa írta...

Gratulálok a vizsgádhoz. Nagyon ügyes vagy és sokoldalú. Gyönyörűek az ételek és biztosan nagyon finomak is. Ma elindult a csomag hozzád :)

Kati írta...

Mesi, köszi, de nem mind az én főztöm, csak a tojással töltött húsgombóc, a többi a csoporttársaim alkotásai.

trollanyu, köszi, soha nem tudja az ember mikor veszi hasznát annak ha van egy szakács diplomája.:)

Annamari, köszönöm, nem tudom miért nem tudsz nálam megjegyzést hagyni, néha mások is szoktak panaszkodni, vacakol a blogspot szerintem.

Viki, köszönöm, de csak a tojással töltött húsgombóc az én munkám, a többi a csoporttársaimé.

Mrita,Flóra, köszönöm.

Kreatív konyha, köszi, ez még csak egy alap, ahogy Anazarnak is mondtam.

Anazar, igazad van.:)

Alíz, tőled csak jó recepteket lehet tanulni, és ezt őszintén mondom, és nem csak recepteket, technikákat, stb.

Márti, ha van rá lehetőséged ne hagyd ki, én csak attól féltem, hogy románul kellett vizsgázni, de nem volt baj hála istennek.

Petra, köszi, hát a profi szakácsig még van egy kicsi.:) De igazából nem is az a cél, szeretek sütni - főzni amatőrként is, de egy diploma is jól jöhet erről, soha nem lehet tudni mit hoz az élet.

Okki, köszönöm.

Vicuska, köszi, igen ügyesek voltak a csoporttársaim.

Angi Angéla,köszi, cukrász tanfolyamról még én sem hallottam nálunk felé, de még érdeklődj, hátha.

Panna, köszi, már van olyan receptem a blogon amit ott tanultam, pl. Flamand csirkecomb
.

Ottis, köszi, email ment az infokkal.:)

Juci, köszönöm, azért még egy hét nyaralás jól jönne.:)

Tűzpadka, köszönöm, igen a jó pap is holtig tanul azt mondják, az újra mindig nyitott vagyok, ha félek is egy kicsit tőle az elején.

eSKa, köszönöm, bizony a mai világban jól jön ha az ember több mindenhez is ért.
Már nagyon várom, hogy megérkezzen a csomag, nem is tudom, hogy köszönjem meg neked.

Ditta tortái írta...

Kati Gratulálok a szakács vizsgádhoz!Az ételek,meg nagyon meg korgatyák a gyomromat,nagyon guszta egytől egyig!:-)

Marika írta...

Gratulálok a vizsgán elért eredményeidhez! A képeken látható ételek mind nagyon guszták, persze a tieid is! :)

Csilla írta...

Gratulálok! :) De jól néz ki az az asztal, szívesen csipegettem volna róla! :))

Tiffanylda írta...

Ó, micsoda hír!:))) majdnem lemaradtam...
Sok szeretettel gratulálok az ifi szakácsnőnek és kívánom, hogy süss-főzz még ennél is többet - finomabbakat már úgy sem tudsz:)-, és próbáld hasznosítani a tanultakat! Ami nem mellékes, hogy profitálj belőle, ha van rá lehetőséged! Sok szerencsét a diplomád mellé!!!:)

Biró Anikó írta...

Szivből gratulálok neked Kati...nagyon ügyes vagy!!!

ingyom bingyom írta...

Nagy gratuláció repítve!
Ügyes vagy, és igazad van soha nem szabad abbahagynunk valaminek a megtanulását. A világ nagy mindig van olyan téma amibe érdemes belemélyedni!
Puszi!

csipike írta...

Gratulálok! Szívesen végig kóstolgattam volna az asztalon lévő finomságokat ;-)
Ügyesek vagytok!

Titi írta...

Ó, Kati!!! Olyan örömmel olvastam ezt a bejegyzésed!!! Nem is tudtam róla, hogy még tanfolyamra is adtad a fejed. Szívből gratulálok a sikeres vizsgádhoz! :)

Kati írta...

Ditta, Marika,Csilla, köszi.

Tiffanylda, köszi, sose tudja az ember lánya, hogy mikor lesz szüksége plusz diplomára, munkára.

Bíró Anikó, köszi.

ingyom bingyom, köszi, és igazad van, ha lehetőségem lesz, még szeretném tovább bővíteni a tudásomat a sütés - főzés terén is.

Csipike, köszi az évfolyamtársaim nevében is.

Titi, köszönöm, te sokkal merészebb voltál, hogy elmentél Indiába.:)