A vizsga nem volt nehéz, az elméleti rész egy teszt kitöltése volt, a gyakorlati részhez pedig, egy általunk főzött fogást kellett bemutatnunk néhány szóban. Hála Istennek, a vizsga sikerült, a diplomámat kb. egy hónap múlva mutathatom meg, mert akkorra lesz kész.
A vizsgára nagyon sok finomság sült - főtt, én egy egyszerű, de finom fogást készítettem, tojással töltött húsgombócot, amit már láthattatok a blogomon ITT.
A társaim készítményei közül dizájn terén az én tetszésemet a gorgonzolával és aszalt szilvával töltött (talán?) csirkemell sült körtével nyerte el, ízre pedig egy növendékhúsból és gombából készült paprikás tetszett a legjobban, valamint egy hidegtál, amin rengeteg finomság volt.
A vizsga végén természetesen megkóstóltuk egymás főztjét, ezért tudok véleményt mondani. Mindenki nagyon ügyes volt. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon.
A sajátom: tojással töltött húsgombóc natúr krumlival. |
Gorgonzolával és aszalt szilvával töltött csirkemell. |
Növendékhússal, gombával készült paprikás. |
Hidegtál. |
36 megjegyzés:
Gratulálok! Nagyon örülök neked! (Egy kérdésem van: a te menüdnél / fotódnál az írod: natúr krumli -- milyen a nem natúr? Azt hiszem nem egészen értem, mire gondolsz, mikor azt írod: natúr)
Woohoo, ez aztan az eredmenyes vizsga! Akkor egy honap mulva hivatalosan is szakacs vagy nem csak botcsinalta konyhatunder, mint en ;-)
hoppa, a NAGY GRATULACIO lemaradt :-))
Gratulálok! Nagyon ügyes vagy, hogy belevágtál ebbe a tanfolyamba, hasznodra fog válni. Biztos sok trükköt, ötletet tanultál! A képen látott ételek mindegyike nagyon guszta ! A végére biztos üres lett az asztal?:)
Én is gratulálok a tanfolyam sikeres elvégzéséhez. Nagyon szép vizsgamunkák készültek, és biztosan nagyon finomak is :)!
Kata, köszi a gratulációt. Ezt a kruplit mi itthon petrezselymes kruplinak nevezzük, de szaknyelven natúr kruplinak nevezik(ezt a kurzuson mondták):a pityókát nyersen megmámozni, kockákra vágni, fővő sós vízbe téve megfőzni, végül petrezselyemzölddel megszórni, és egy darabka vajat tenni a tetejére.
Anazar, köszi, igen így egy kicsit hivatalosabb a dolog, de egyelőre nem akarok szakmát váltani, maradok csak a saját konyhámban.:) Ja és még van mit tanulnom bőven, ez csak egy alap, elmélet.
Éva, köszi, igen majdnem üres lett.:)
Mária, köszi, bizony finomak voltak, ritkán kerül az ember ilyen változatos ételekkel teli asztal elé.:)
Nagyon jól néznek ki egytől egyig! Gratulálok! :)
Gratulálok a vizsgádhoz:) De jó neked, én is akarok menni szakács iskolába:) Micsoda terülj terülj asztalka!!!
Miért nem tudok megjegyzést hagyni nálad?
Gratulálok a vizsgádhoz!
na végre összejött a megjegyzésem, úgy negyedszerre
Gratulálok a vizsgádhoz és a vizsgamunkáidhoz. Nagyon ízlésesek, gusztusosak, étvágygerjesztőek.
Ügyes kis szakács vagy :)
Gratulálok a vizsgádhoz, ügyes szakács vagy. Minden étel nagyon gusztusos.
Gratulálok a vizsgádhoz! :)
Gratulálok a vizsgádhoz!!! Várjuk a további finomságokat, most már a képzett szakácstól :)) Ügyes vagy!
A jó házat is alapra húzzák ;))
Gratulálok a sikeres vizsgához! Látom, a tojással töltött húsgombócom a vizsgádon is bejött. :))) Örülök neki!
Gratulálok, nagyon ügyes vagy! és irigykedem, de csak egy kicsit, mert bennem is már elég régóta munkálkodik ez a gondolat, de nem vagyok elég bátor hozzá :(
Szeretettel Gratulálok Kati! Örülök, hogy megint gépközelben leszel, és most már mint profi szakácstól láthatom a remek ételeket! :)))
Gratulálok a sikeres vizsgához! :)
Szívből gratulálok én is! :) Mennyi finomság készült!
Gratulálok Kati, nagyon ügyes vagy! Nekem is minden álmom egy cukrász tanfolyam, de egyelőre még nem találtam sehol semmi érdekeset!
Gratulálok a vizsgádhoz! Jó ötlet volt ez a szakács tanfolyam :)) Kíváncsian várom milyen új fortélyokat és recepteket osztasz meg velünk..
Gratulálok! Mennyi finomság és milyen ügyes vagy!
Ezt a tanfolyamot Csíkseredainak el lehet végezni?Én is beíratkoznék!írsz-e az e-mailemre néhány részletet!Köszi előre is!
Igazán hiányoztál!
De a jó hírek hallatán, csak gratulálni tudok!
Nagyon ügyes vagy! Sok finomságot készítettetek!
Gratulálok neked Kati! Fantasztikus képeket tettél fel. Mindig jó új dolgokat tanulni, és ez most megadatott neked.
Gratulálok a vizsgádhoz. Nagyon ügyes vagy és sokoldalú. Gyönyörűek az ételek és biztosan nagyon finomak is. Ma elindult a csomag hozzád :)
Mesi, köszi, de nem mind az én főztöm, csak a tojással töltött húsgombóc, a többi a csoporttársaim alkotásai.
trollanyu, köszi, soha nem tudja az ember mikor veszi hasznát annak ha van egy szakács diplomája.:)
Annamari, köszönöm, nem tudom miért nem tudsz nálam megjegyzést hagyni, néha mások is szoktak panaszkodni, vacakol a blogspot szerintem.
Viki, köszönöm, de csak a tojással töltött húsgombóc az én munkám, a többi a csoporttársaimé.
Mrita,Flóra, köszönöm.
Kreatív konyha, köszi, ez még csak egy alap, ahogy Anazarnak is mondtam.
Anazar, igazad van.:)
Alíz, tőled csak jó recepteket lehet tanulni, és ezt őszintén mondom, és nem csak recepteket, technikákat, stb.
Márti, ha van rá lehetőséged ne hagyd ki, én csak attól féltem, hogy románul kellett vizsgázni, de nem volt baj hála istennek.
Petra, köszi, hát a profi szakácsig még van egy kicsi.:) De igazából nem is az a cél, szeretek sütni - főzni amatőrként is, de egy diploma is jól jöhet erről, soha nem lehet tudni mit hoz az élet.
Okki, köszönöm.
Vicuska, köszi, igen ügyesek voltak a csoporttársaim.
Angi Angéla,köszi, cukrász tanfolyamról még én sem hallottam nálunk felé, de még érdeklődj, hátha.
Panna, köszi, már van olyan receptem a blogon amit ott tanultam, pl. Flamand csirkecomb
.
Ottis, köszi, email ment az infokkal.:)
Juci, köszönöm, azért még egy hét nyaralás jól jönne.:)
Tűzpadka, köszönöm, igen a jó pap is holtig tanul azt mondják, az újra mindig nyitott vagyok, ha félek is egy kicsit tőle az elején.
eSKa, köszönöm, bizony a mai világban jól jön ha az ember több mindenhez is ért.
Már nagyon várom, hogy megérkezzen a csomag, nem is tudom, hogy köszönjem meg neked.
Kati Gratulálok a szakács vizsgádhoz!Az ételek,meg nagyon meg korgatyák a gyomromat,nagyon guszta egytől egyig!:-)
Gratulálok a vizsgán elért eredményeidhez! A képeken látható ételek mind nagyon guszták, persze a tieid is! :)
Gratulálok! :) De jól néz ki az az asztal, szívesen csipegettem volna róla! :))
Ó, micsoda hír!:))) majdnem lemaradtam...
Sok szeretettel gratulálok az ifi szakácsnőnek és kívánom, hogy süss-főzz még ennél is többet - finomabbakat már úgy sem tudsz:)-, és próbáld hasznosítani a tanultakat! Ami nem mellékes, hogy profitálj belőle, ha van rá lehetőséged! Sok szerencsét a diplomád mellé!!!:)
Szivből gratulálok neked Kati...nagyon ügyes vagy!!!
Nagy gratuláció repítve!
Ügyes vagy, és igazad van soha nem szabad abbahagynunk valaminek a megtanulását. A világ nagy mindig van olyan téma amibe érdemes belemélyedni!
Puszi!
Gratulálok! Szívesen végig kóstolgattam volna az asztalon lévő finomságokat ;-)
Ügyesek vagytok!
Ó, Kati!!! Olyan örömmel olvastam ezt a bejegyzésed!!! Nem is tudtam róla, hogy még tanfolyamra is adtad a fejed. Szívből gratulálok a sikeres vizsgádhoz! :)
Ditta, Marika,Csilla, köszi.
Tiffanylda, köszi, sose tudja az ember lánya, hogy mikor lesz szüksége plusz diplomára, munkára.
Bíró Anikó, köszi.
ingyom bingyom, köszi, és igazad van, ha lehetőségem lesz, még szeretném tovább bővíteni a tudásomat a sütés - főzés terén is.
Csipike, köszi az évfolyamtársaim nevében is.
Titi, köszönöm, te sokkal merészebb voltál, hogy elmentél Indiába.:)
Megjegyzés küldése