Hozzávalók:
- 1 nagyobb vagy két kisebb fej karalábé
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 1 maréknyi rizs
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- 2 evőkanál ecet
- csorrintásnyi olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrőlt pirospaprika
- 1 dl víz
- 1 dl tej
A karalábét megtisztítottam, kisebb kockákra vágtam, a megtisztított egészben hagyott hagymával, és a kicsumázott paprikával együtt sós vízben megfőztem. Amikor a karalábé már puhulni kezdett beletettem a megmosott rizset is. Amikor minden megfőtt, elkészítettem a rántást: az olajon picit megpirítottam a lisztet, hozzáadtam a pirospaprikát, majd a lángról levéve felöntöttem a vízzel és a tejjel, folyamatosan kavargatva, hogy ne csomósodjon össze. A rántást a leveshez kavartam, végül ecettel savanyítottam, és megszórtam az apróra vágott petrezselyemzölddel.
5 megjegyzés:
Ezt a hústalanságot én is tapasztaltam magamom,valahogy semmilyen húst nem kívánok a zutóbbi időben..Karalábélevest én is szoktam,csak egy kicst másképp.Jó hogy eszembe juttattad:)
Ez valami közös vonás lehet a férfiaknál, a karalábéleves itt sem jön be. De én nagyon szeretem:)
Én is így vagyok a hússal a nagy melegben! A levesed szívesen bekanalaznám. Á, a pasik ilyenek. Ha már nincs benne hús húzzák a szájukat. Aztán meg mégiscsak repetáznak és nyugtázzák magukban, hogy milyen könnyű kis ebédet ettek :))
Ez finom. :)))
Edó, akkor nem csak én vagyok így.:)
trollanyu, ezek a férfiak:)
Panna, igen az is előfordul ritkán:)
Petra, köszi.
Megjegyzés küldése