2018. július 18., szerda

Káposztás, csirkehúsos tészta

Ez a tészta nagyon finomra sikerült :) Nagyon szerettük :)



Hozzávalók (2személy részére): 30 dkg kicsontozott csirke felsőcomb, 50 dkg káposzta, 5 paradicsom, 5 dkg mozzarella, só, bors, kis csokor kapor, olaj, 20 dkg száraztészta.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, félretesszük. A kicsontozott csirke felsőcombot falatnyi kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk, ha szükséges kevés vizet öntve rá néhány percet pároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, alacsony hőfokon addig kavargatjuk, míg a paradicsom levet enged, szósszá válik. A káposztát legyaluljuk, borsozzuk, kevés olajon roppanósra pirítjuk, csak épp addig míg kissé összeesik. Egy nagyobb serpenyőbe összekavarjuk a paradicsomos csirkefalatokat, a megpirított káposztát, a tésztát, néhány perc alatt összepirítjuk, tálaláskor rámorzsoljuk a mozzarellát és rászórjuk a finomra aprított kaprot.

Nincsenek megjegyzések: