2013. november 6., szerda

Almás zellersaláta

Egy egyszerű de finom saláta, önmagában vagy sült húsok mellé ajánlva:)




Hozzávalók (2 személyre): 1 közepes zeller, 2 alma, 1 dl natúr joghurt, só, bors,  1 tojássárgája, 1 kávéskanál mustár, 1 dl olaj, pirított dió a tálaláshoz.
Elkészítése:
Elkészítjük a majonézt: A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, majd cseppenként adagolva hozzá az olajat sima majonézt kavarunk. A zellert és az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekavarjuk. A tetejét pirított dióval díszítjük.
Megjegyzés: Önmagában vagy sült húsokhoz köretként fogyasztjuk azonnal, mert később meglágyul.

8 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Ezt nekem tetted fel, ugye??? :) Kipróbálom, mert biztos nagyon finom!

Kati írta...

Tiffanylda, csakis Neked:) Köszi:)

Roza írta...

Kati, nagyon guszta, jól párosítás!

Okki írta...

Szeretem amikor ilyen egyszerű finomságot hozol. :)

Lilla Seffer írta...

Ez biztosan nagyon finom saláta, nekem elnyerte a tetszésemet :)

Annamari írta...

Jöhet :)

marisz57 írta...

Kicsit el voltam maradva a blogolvasással, a Bayard módra készült almáig kellett visszamennem. Mostanság is finomságokat készítesz, mint mindig.A fügés csirkesült különösen tetszik, de mivel a zellert is szeretjük, az almát is, kipróbálásra vár nálam a kettő párosítása.

Hankka írta...

Ó, nekem önmagában is jöhetne, nagyon tudnám szeretni! :)