Krisztina, köszönöm a receptet.
Hozzávalók:
- 1 kisebb zsenge tök
- annyi víz amennyi az üvegben ellepi a tököt
- egy kisebb csokor kapor
- 4 - 5 evőkanál ecet
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 4 - 5 szem fekete bors
- késhenyni befőzőpor
- 1 száraz kaporszár
A tököt meghámoztam, megmostam, karikákra vágtam, és az üvegbe rendeztem, a tetejére tettem keresztben a száraz kaporszárat. Az üveget feltöltöttem vízzel, majd leöntöttem róla. A vízhez hozzáadtam az apróra vágott kaprot, az ecetet, a cukrot, a sót, a borsot, és felfőztem. A végén hozzákevertem a befőzőport, és így forrón a tökre öntöttem. Az üveget ledugaszoltam, és szárazdunsztba tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése