2011. július 10., vasárnap

Saslik(Rablóhús)

Mindig érdekesnek találtam a rablóhúsnak ezt a megnevezését, ezért most utánanéztem a szó eredetének, a Magyar Etimológiai Nagyszótár(Tótfalusi István) alapján: a saslik nemzetközi szó, az orosz nyelvből ered, az pedig a tatár nyelvből vette át. Érdekes szó, mindenesetre.
Szombaton a Maros partján sütettük a hasunkat, fürödtünk, és természetesen meg is éheztünk,így miccset és saslikot sütöttünk.
A tüzet most is a férfiak vigyázták, én pedig elkészítettem a nyársakat a hússal és a zöldségekkel.






Hozzávalók:
  • 80 dkg disznóhús(kövéres, réteges hasalj hús)
  • egy kisebb tök
  • 3 - 4 hagyma
  • 3 paprika
  • 3 paradicsom
Elkészítés:
A húst, a tököt, a paprikát falatnyi kockákra vágtam, a paradicsomot és a hagymát felnégyeltem, és váltakoztatva a nyársakra feltűztem őket, grill fűszerrel megszórtam. Parázs felett, sörrel meglocsolva megsütöttük. Kenyérrel, és friss zöldségekkel fogyasztottuk.


10 megjegyzés:

Petra írta...

De jó volt nektek! A rablóhús innen nézve nagyon ínycsiklandónak tűnik...

egycsipet írta...

De régen nem sütöttünk saslikot, köszi az ötletet! Meg is éheztem... :))

judit60 írta...

Úgy látszik a hétvége a grillezés jegyében telt nálatok is.Ez a szép a nyárban, hogy amikor kedved szottyan süthetsz egy kis húst vagy zöldséget a szabadban.

Aleda írta...

Nálunk is gyakran van rablóhús,jó sok zöldséggel szeretem.

Éva írta...

Ó miért nem hívtál meg? Szívesen megettem volna egy rúddal, mivel nekem annyira nincs lehetőségem grillezni,bérházban lakik minden ismerősöm.:-((

Gizus írta...

nyam-nyam!

Vár nálam egy kis meglepi!

Ditta írta...

Hú Kati nagyon megkívántam,de guszta lett,tököt még soha nem tettem rá,na de majd legközelebb:-)

Viki írta...

Nagyon-nagyon gusztaaaaa, ha nem lenne 40 fok meleg kinn, akkor be is ütemezhetnénk, de megvárjuk, amig kicsit hüvösebb lesz. Istenien néznek ki. Én meg itt az előbb jóllaktam egy csomó salátával :) nesze neked diéta :))

Annamari írta...

Szeretem. :o) ránk is ránkférne egy ilyen sütpgetés, minél messzebb a civilizációtól... szerintem hamarosan sort is kerítünk rá.

Kati írta...

Petra, igen nagyon finom volt, és kinnt a szabadban jobb is az ember étvágya

egycsipet, ni

judit60, így van, nyáron bármikor lehet grillezni.

Aleda, ezen is több volt a zöldség mint a hús.

Gizus, köszi a meglepetést.

Ditta, én is most próbálgatom nem csak tökfőzeléknek készíteni a tököt, a férfiak is megdicsérték, pedig az nagy szó.

Viki, sajnos néha a diéta is kell, de hát nem lehet örökké.:)

Annamari, biza én is kívánkozom messzebb is elutazni, nem csak a Maros partjáig, hátha összejön a nyáron.

Éva, mi is tömbházban lakunk, de hétvégén kimentünk a Maros partjára, ott grilleztünk.