2024. szeptember 24., kedd

Kovász lepény

 Maradékhasznosító recept maradék kovászból készül, mi nagyon szeretjük :) 10 perc alatt kész van.


Hozzávalók: maradék kovász, só, chilipehely, reszelt parmezán sajt, csorrintásnyi olaj.
Megjegyzés: ízlés szerint más fűszerekkel, más sajttal is készíthetjük.
Ha este elfogyott a kenyerünk, de van otthon kovászunk, este etessük meg magasabb arányban ( pl. 1:3:3), s reggel az aktív kovászból süthetünk ugyanilyen lepényt, még szellősebb, levegősebb lesz, mint maradék kovászból.
Elkészítése: Amikor a kovászt etetjük, miután kimértük az adagot amennyire szükségünk van, a megmaradt, eldobásra ítélt kovászból süthetünk ilyen kis lepényeket. Egyszerűen egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belecsorgatjuk a kovászt, picit sózzuk, megszórjuk a chilipehellyel, a parmezán sajttal, mindkét oldalán pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések: