Hozzávalók
( 4 – 5 személy részére): 3 közepes sárgarépa, 1
petrezselyem, 3 kisebb krumpli, 50
dkg spenót,
5 dkg apró tészta, 3 evőkanál házi ételízesítő, 8 cikk
fokhagyma, 1 hagyma, 2 evőkanál ecet, só, bors. A húsgombóchoz:
30
dkg
darált sertéshús, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, só, bors.
Elkészítése:
Kb 2, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felforrt hozzáadjuk az
apró kockára vágott sárgarépát és petrezselymet, a házi
ételízesítőt, az egészben hagyott hagymát. Amikor a sárgarépa
már majdnem megpuhult hozzáadjuk a szintén apróra vágott
krumplit, együtt készre főzzük. Közben elkészítjük a
húsgombócot: a sertéshúst alaposan eldolgozzuk a rizzsel, a
tojással, a sóval, borssal, apró gombócokat formálunk. Amikor a
zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a húsgombócot, alacsony hőfokon
készre főzzük. Amikor a húsgombócok is megfőttek hozzáadjuk a
megmosott apróra vágott spenótot, a száraztésztát, a
fokhagymát, együtt készre főzzük, ha szükséges még sózzuk,
borsozzuk, ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése