2020. február 26., szerda

Spenótleves húsgombóccal

Szegény blogom, úgy elhanyagoltam az utóbbi időben, de most lesz egy pár új recept :)


Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 3 közepes sárgarépa, 1 petrezselyem, 3 kisebb krumpli, 50 dkg spenót, 5 dkg apró tészta, 3 evőkanál házi ételízesítő, 8 cikk fokhagyma, 1 hagyma, 2 evőkanál ecet, só, bors. A húsgombóchoz: 30 dkg darált sertéshús, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, só, bors.
Elkészítése: Kb 2, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felforrt hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát és petrezselymet, a házi ételízesítőt, az egészben hagyott hagymát. Amikor a sárgarépa már majdnem megpuhult hozzáadjuk a szintén apróra vágott krumplit, együtt készre főzzük. Közben elkészítjük a húsgombócot: a sertéshúst alaposan eldolgozzuk a rizzsel, a tojással, a sóval, borssal, apró gombócokat formálunk. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a húsgombócot, alacsony hőfokon készre főzzük. Amikor a húsgombócok is megfőttek hozzáadjuk a megmosott apróra vágott spenótot, a száraztésztát, a fokhagymát, együtt készre főzzük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: