Hozzávalók (4
– 5 személy részére): egy csirke csontos részei, zúzája, 0, 5
kg alma, 15 szilva, 1 hagyma, 1 zöld paprika, 1 kisebb szál
zellerzöld, kis csokor petrezselyemzöld. Az eresztékhez: 1 tojás,
2 evőkanál liszt, 2 dl tej. Ízlés szerint pici citromsó.
Elkészítése:
A csontos csirkehúst kb 2, 5 liter vízben főni tesszük, sózzuk,
hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettőbe
vágott paprikát. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk
a meghámozott, kockára vágott almát, a zellerzöldet, egészen
alacsony lángon főzzük. Amikor az alma is megfőtt hozzáadjuk a
szilvát, 3 – 4 percig együtt főzzük. Elkészítjük az
eresztéket: a tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel,
felengedjük 1 dl vízzel, majd a tejjel, hőkiegyenlítéssel a
leveshez adjuk, 1 – 2 percig folyamatosan kavargatva hagyjuk
újraforrni. Végül megszórjuk a finomra aprított
petrezselyemzölddel, és ha még szükséges pici citromsóval
savanyítjuk.
3 megjegyzés:
Hát, ez isteni lehet! Ki fogom próbálni, ha még kapok szilvát, mert nekem már csak befőttem van, meg aszalt, meg lekvár.:)
Tiffanylda, befött is jó bele, de csak a legvégén add hozzá.
Finom bizony! Nekem nem fura, Anyukám is gyakran főzött a gyümölcslevesbe húst. Szerettem! Egyszer a magam kedvéért így fogom főzni, aztán egy hétig rájárok! :-)
Megjegyzés küldése