Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 40 dkg csirkemell, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 30 dkg
csiperke gomba, 10 dkg laskagomba, 10 dkg széraztészta, só, bors, 2 dl tej, 2
dl főzőtejszín, 2 evőkanál liszt, 3- 4 savanyú uborka, zöldpetrezselyem, kevés
olaj.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, kevés olajon
megpirítjuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az
olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellett, sózzuk, borsozzuk,
fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk, fedő alatt
puhára főzzük. Amikor a csirkemell megpuhult, hozzáadjuk a megpirított gombát, a
száraztésztát, addig főzzük együtt, míg a tészta megfő. A lisztet rózsaszínre pirítjuk kevés olajon,
felöntjük a tejjel és a tejszínnel, a
leveshez adjuk, összeforraljuk, végül hozzáadjuk a gyufa vastagságúra vágott
savanyú uborkát, a finomra aprított zöldpetrezselymet.
1 megjegyzés:
Szia Kati, Christmas Cake-t csináltál már?
Megjegyzés küldése