Hozzávalók (4 – 5
személy részére): 50 dkg marhahús, , 6 közepes sárgarépa, 2
petrezselyem, 2 kisebb, friss cékla, fél fej káposzta, 15 dkg lilakáposzta,
maréknyi lila fodros kel, 2 újhagyma, 4 evőkanál paradicsomlé, 1 evőkanál barna
cukor, 1 evőkanál ecet, 2 – 3 babérlevél, só, bors,kevés olaj, tejföl a
tálaláshoz.
Elkészítése: A húst kockára vágjuk, kb 3 liter enyhén sós
vízben puhára főzzük, amikor felfő a habját leszedjük. A finomra aprított
hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt
káposztát, lila káposztát, a hosszúkásra vágott céklát, sárgarépát,
petrezselymet, a paradicsomlét, a cukrot, az ecetet és a sót. Mindezt
összekavarjuk, fél órát lefödve pároljuk, ha szükséges kis vizet is töltünk
alája. Fél óra után felöntjük a leszűrt húslével, hozzáadjuk a babérlevelet,
együtt puhára főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a húst is, meg
utolsó 5 percben a fodros kelt, borsozzuk. Forrón, tejföllel kínáljuk.
4 megjegyzés:
Ezt nagyon szeretném :-)
Én meg ezt nagyon szeretem! :) Gyakran készítettem az idén, de inkább a téli időszakban. Az unokák is megszerették, csak céklás korhelynek hívják, mert szerintük egyszerűbb, mint borscsot mondani.:)))
Aki ezt borscsnak nevezi, az még soha nem kóstolta az igazi borscsot.
Kedves névtelen, az tiszta igazság, hogy nem kótoltam igazi borscsot, mert még nem jártam Oroszországban, de viszont orosz blogokon is szétnéztem, az ihlet onnan van, ök is borscsnak nevezték. De bárminek is nevezzük, egy igen finom leves. Ha van Önnek eredeti orosz borscs receptje, örvendenék, ha megosztaná velem. Köszönöm.
Megjegyzés küldése