Hozzávalók (2
személy részére): 15 dkg kecskesajt, 15 dkg cseresznye, 6 vékony szelet pármai
sonka, 1 maréknyi retekcsíra, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, 1
kávéskanál barna cukor.
Elkészítése: A
cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a barna cukrot, az olívaolajat, a
balzsamecetet, lezárt dobozban 2 – 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek
összeérjenek. Elkészítés előtt a sajtot és a sonkát is a hűtőben tartjuk, hogy
hidegek maradjanak. A sajtot éles késsel két egyenlő részre vágjuk, tányérra
helyezzük, ráterítjük a 3 – 3 szelet pármai sonkát, majd ráhalmozzuk az
összeérlelt cseresznyét. A tetejét megszórjuk retekcsírával. Azonnal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Hú de jól néz ki, szinte érzem az ízét! :-)
Örülök hogy kicsit pihentél is, sok szép helyre menjetek.
Hű de szép!! Jó, hogy tudtál pihenni, merre jártál? :-)
Megjegyzés küldése