Hozzávalók: 50 dkg
liszt, 25 dkg zsír, 3 tojássárgája, 1 citrom lereszelt héja, 1 tasak vaníliás
cukor, 1 teáskanál rózsakő(szalalkáli) , különböző kiszúrók a formázáshoz,
kevés olaj a tepsi kikenéséhez.
Elkészítése: a hozzávalókat
egy munkalapon alaposan összegyúrjuk,
amíg a massza könnyen gyúrható
lesz. Majd késfoknyi vékonyra
kinyújtjuk, különböző formákat szúrunk
ki belőle. A kivágott darabokat kiolajazott és lisztezett tepsibe
sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben, előbb magasabb, aztán alacsonyabb
hőfokon világosbarnára sütjük. Kb.10 - 15 perc alatt sül meg, de vigyázzunk,
mert hamar odaég. A sütőből kivéve
kemények ezek a sütemények, de letakarva egy - két nap alatt megpuhulnak.
Megjegyzés: ha nyújtáskor a tésztánk szakadozna, kevés
lisztet és vizet gyúrjunk még hozzá, amíg megfelelő állagú lesz.
3 megjegyzés:
Igazi, békebeli finomság, imádom... Boldog Húsvétot Nektek! :-)
Nagyon szépek lettek!
Nagyon kellemes húsvétot kívánok Neked és kedves családodnak!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Megjegyzés küldése