2015. április 3., péntek

Aranycsillag

Még elkészülhet húsvétra, akár húsvéti nyuszi kiszuróval is :)


Hozzávalók:  50 dkg liszt, 25 dkg zsír,  3 tojássárgája,  1 citrom lereszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál rózsakő(szalalkáli) , különböző kiszúrók a formázáshoz, kevés olaj a tepsi kikenéséhez.
Elkészítése: a hozzávalókat  egy munkalapon alaposan összegyúrjuk,  amíg a massza  könnyen gyúrható lesz.  Majd késfoknyi vékonyra kinyújtjuk, különböző formákat szúrunk  ki belőle. A kivágott darabokat kiolajazott és lisztezett tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben, előbb magasabb, aztán alacsonyabb hőfokon világosbarnára sütjük. Kb.10 - 15 perc alatt sül meg, de vigyázzunk, mert hamar odaég.  A sütőből kivéve kemények ezek a sütemények, de letakarva egy - két nap alatt megpuhulnak.

Megjegyzés: ha nyújtáskor a tésztánk szakadozna, kevés lisztet és vizet gyúrjunk még hozzá, amíg megfelelő állagú lesz.

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Igazi, békebeli finomság, imádom... Boldog Húsvétot Nektek! :-)

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek!
Nagyon kellemes húsvétot kívánok Neked és kedves családodnak!

Anazar írta...

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!