2015. március 24., kedd

Pirított sárgarépa saláta

Szeretem a sárgarépát nyersen, főzve, párolva, minden féle formában, higyjétek el, pirítva is nagyon finom, teljesen kiadja az édeskés ízét. És itt a tavasz, a saláták szezonja :)


Hozzávalók(2 személy részére): 2 közepes sárgarépa, 5 nagy jégsaláta levél, maréknyi spenót, 2 tojás, 10 dkg cheddar vagy más sajt, 5 dkg vaj, 1 dl natúr joghurt, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1.       Előkészítjük a hozzávalókat: a sérgarépát, a salátát, a spenótot, a tojást, a sajtot, a vajat, a joghurtot.
2.       A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, felszeleteljük.
3.       A sárgarépát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
4.       A csíkokra vágott sárgarépát sózzuk, borsozzuk, a felforrósított oljon roppanósra pirítjuk.
5.       A jégsalátából két levelet félreteszünk a tálaláshoz, a többit kis darabokra tépkedjük, ugyanígy a spenótot is.
6.       A sajtot lereszeljük.
7.       A joghurtot picit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.

8.       Az így előkészített hozzávalókat összekeverjük egy tálban.

Megjegyzés: A salátát jégsaláta levélben tálaljuk.

6 megjegyzés:

Monika írta...

Jujjj,ez nagyon finom lehet!!!!!El is mentettem!!!!!Köszönöm!

Chef Viki írta...

Aztamindenit, de nagyon jó!

Hankka írta...

Nagyon jól néz ki, tavasszal már a szervezet is jobban kívánja a sok friss zöldségfélét. :)

csipike írta...

Kati! Ez nagyon jó!!!! Köszi :-) Imádom a jégsalátát, mindig azon gondolkodok, hogy kellene variálni :-)

Roza írta...

Kati, ez nagyon jól hangzik!:)
El fogom készíteni...

kovtama írta...

Erre most találtam rá, hogy én ezt mennyire sokszor elkészítem! Mindjárt holnap lesz az első :) Köszi a receptet, nagyon tetszik!