Hozzávalók(2 személy részére): 2 közepes sárgarépa, 5 nagy
jégsaláta levél, maréknyi spenót, 2 tojás, 10 dkg cheddar vagy más sajt, 5 dkg
vaj, 1 dl natúr joghurt, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük a hozzávalókat: a sérgarépát, a
salátát, a spenótot, a tojást, a sajtot, a vajat, a joghurtot.
2.
A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, felszeleteljük.
3.
A sárgarépát meghámozzuk, vékony csíkokra
vágjuk.
4.
A csíkokra vágott sárgarépát sózzuk, borsozzuk,
a felforrósított oljon roppanósra pirítjuk.
5.
A jégsalátából két levelet félreteszünk a
tálaláshoz, a többit kis darabokra tépkedjük, ugyanígy a spenótot is.
6.
A sajtot lereszeljük.
7.
A joghurtot picit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk
a finomra aprított petrezselyemzöldet.
8.
Az így előkészített hozzávalókat összekeverjük
egy tálban.
Megjegyzés: A salátát jégsaláta levélben tálaljuk.
Megjegyzés: A salátát jégsaláta levélben tálaljuk.
6 megjegyzés:
Jujjj,ez nagyon finom lehet!!!!!El is mentettem!!!!!Köszönöm!
Aztamindenit, de nagyon jó!
Nagyon jól néz ki, tavasszal már a szervezet is jobban kívánja a sok friss zöldségfélét. :)
Kati! Ez nagyon jó!!!! Köszi :-) Imádom a jégsalátát, mindig azon gondolkodok, hogy kellene variálni :-)
Kati, ez nagyon jól hangzik!:)
El fogom készíteni...
Erre most találtam rá, hogy én ezt mennyire sokszor elkészítem! Mindjárt holnap lesz az első :) Köszi a receptet, nagyon tetszik!
Megjegyzés küldése