Hozzávalók (34X25 cm-es tepsihez): 4 tojássárgája, 4
tojásfehérje, 30 dkg cukor, 7 evőkanál jó erős, aromas presszós kávé, 10 dkg darált
dió, 20 dkg liszt, 1 tasak sütőpor. A krémhez: 3 dl tej, 1 tasak vaníliás
pudding, 3 – 4 evőkanál + 15 dkg cukor, 1 tojássárgája, 25 dkgvaj vagy
margarin, csipetnyi só, 3 – 4 kocka csokoládé.
Elkészítése: A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral valamint
a kávéval, hozzáadjuk a csipetnyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjét,
óvatosan hozzáforgatjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport. Előmelegített
sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. A krémhez: a tojássárgáját
elkavarjuk a cukorral és a tejjel, hozzáadjuk a pudingot, gőz fölött folyamatosan kavargatva péppé főzzük. Amikor
a pép kihült kézi mixerrel hozzáadjuk a cukorral simára kavart vajat. Amikor a
piskóta kihűlt a rásimítjuk a krémet, a tetejére reszeljük a csokoládét.
2 megjegyzés:
Isteni lehet! Ismerek hasonlót, de az diókrémes. Ki fogom próbálni ezt is. Még nem csináltam ilyen pudingos krémet, itt az ideje! Köszi:)
Jól néz ki! azt hiszem megvan az egyik húsvéti krémesem :-)
Megjegyzés küldése