A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojás - és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Az elkészítése nagyon egyszerű, nem kell főzni, csak forró vízzel leforrázni, 15 percet lefödve pihentetni, leszűrni, s máris lehet tovább felhasználni.
Hozzávalók (2 személy részére): 10 dkg rizstészta, 4+4
evőkanál barna cukor, 3+3 evőkanál víz, 2 evőkanál méz, 1 alma, 1 banán, 1
evőkanál olaj. A tálaláshoz: 3 – 4 evőkanál natúr joghurt.
Elkészítése: A rizstésztát egy nagyobb edénybe helyezzük,
forró vízzel leforrázzuk, hozáadunk 1 evőkanál olajat, 15 percig lefödve
pihentetjük, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük. A banánt felkarikázzuk,
az almát cikkekre vágjuk. Egy serpenyőbe
tesszük a barna cukor felét, hozzáadjuk a 3 evőkanál vizet, közepes lángon, folyamatosan kavargatva karamellizáljuk,
hozzáadjuk a gyümölcsöket, 4 – 5 percig főzzük benne, míg a gyümölcsök is
karamellizálódnak. Egy másik serpenyőben karamellizáljuk a megmaradt cukrot a
vízzel, belekavarjuk a mézet, majd hozzáadjuk a tésztát, addig kavargatjuk, míg
a karamell bevonja a tésztát. A karamellizált tésztát a joghurttal és a
karamellizált gyümölcsökkel tálaljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon ügyes vagy, egyre különlegesebbeket készítesz :-)
Kellemes kalandozasokat, felfedezeseket kivanok az izek vegelathatatlan birodalmaban ;-)
Eredeti és ötletes recept. Ki fogom próbálni, mert egyébként a fiam, aki lisztérzékeny, nem nagyon szereti a rizstésztát, hátha így édesen megeszi. Köszönöm :)
Megjegyzés küldése