Hozzávalók(4 – 5 személy részére): 1 csirke alsó és felső
combjai, szárnyai, mellehúsa, 3 nagyobb körte, 1 hagyma, 1 dl rosé bor, só,
bors, 2 csillagánizs, kb 2 evőkanál fűszerkeverék a következő fűszerekből:
fahéj, kardamom, kömyénymag, csípős curry, kevés olaj. A körethez: 2, 5
borospohár rizs, 1 teáskanál fűszerkeverék a következő fűszerekből: fahéj, kardamom,
kömyénymag, csípős curry, kevés olaj, só.
Elkészítése:
- Előkészítjük a hozzávalókat: a húst, a körtét, a hagymát, a bort, a fűszereket.
- A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel.
- A hagymát finomra aprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fűszerezett húst, fehéredésig pirítjuk.
- A fehéredésig pirított húsra ráöntjük a rosé bort, hozzáadjuk a csillagánizst, fedő nélkül 8 – 10 percig pároljuk, míg a bor teljesen elpárolog róla, ekkor felöntjük kb 3 dl vízzel, puhára pároljuk.
- A körtét megmossuk, héjastól csíkokra szeleteljük. Amikor a hús megpuhult és majdnem zsírjára sült hozzáadjuk a körtét, 5 percig együtt pároljuk/sütjük, vigyázva, hogy a körte ne törjön szét.
- A körethez az olajon kissé megfuttatjuk a fűszerkeveréket, vigyázva, hogy ne égjen meg.
- A fűszeres olajhoz hozzáadjuk a rizst, sózzuk, folyamatosn kavargatva fehéredésig pirítjuk.
- A kifehéredett rizst feltöltjük 6 dl langyos vízzel, lefödve, alacsony hőfokon, kavargatás nélkül puhára főzzük, majd a lángról levéve 5 percig lefödve pihentetjük.
6 megjegyzés:
Nagyon finomat alkottál! Imádom a gyümölcsös húst, én sajnos nem vagyok elég bátor a fűszerezéshez, sosem tudom mivel mit lehet párosítani.
A kedvencem a gyümölcs-hús páros! Isteni finom lehetett ez a fogás...
Na ezt elfogadnám ebédre! Nyammmy!
Ezt én is elfogadnám :-) Nagyon szépen, gusztán tálaltad! Fincsi lehetett :-)
Huh, így ebéd környékén....nagyon jól hangzik. Imádom a hús, gyümölcs párosításokat :))
Nagyon finom lehet,mellé még glutén mentes :)
Köszönöm a receptet én is kipróbálom :)
Megjegyzés küldése